Cât înţelege un câine?

1 47501 original jpg jpeg

Dacă eşti posesorul unui câine, probabil te-ai întrebat deseori cât anume înţelege animăluţul din ceea ce îi spui.

Este adevărat că posesorii de animale decompanie sunt subiectivi şi deseori exagerează calităţile acestora. Dar studiirecente au demonstrat că un câine are inteligenţa unui copil de doi ani.Aceasta înseamnă că pot înţelege circa 160 de cuvinte,semne şi semnale şi.

Câinii rivalizează cu maimuţele

Datorită abilităţii de a înţelege cuvinte şi semne,câinii se numără printre cele mai inteligente animale,rivalizând cu primateleşi cu papagalii. Într-un fel,îi depăşesc,pentru că pot număra şi pot spune căunu plus unu fac doi,nu trei!

Cum sa te faci înţeles

Oricât te inteligent ar fi câinele,nu poţipurta o conversaţie cu el. Pentru a fi sigură că înţelege comenzile,mesajeletrebuie transmise clar,cu intonaţia adecvată,ca să nu creezi confuzii.Astfel,nu-l

certa în timp ce îl mângâi,nu-l privi drept în ochi când îl cerţi.

Când îi dai un ordin,nu te apleca prea multasupra lui şi nu îngenunchea,câinele va interpreta acest lucru ca pe oinvitaţie la joacă.

Când chemi câinele,mai ales dacă nu vine laprima strigare,nu utiliza un ton agresiv. Câinele va simţi iritarea şi nu vamai veni. Nu-l pedepsi pentru asta,el va face asocierea greşită între venireala comandă şi pedeapsă. Felicită-l însă ori de câte ori vine,chiar dacă l-aistrigat de mai multe ori.