Ce spune codiţa unui câine?

1 48163 original jpg jpeg

Dacă ţi-ai imaginat că un căţel care dă din coadă pentru că e bucuros, te înşeli. Mesajele pe care le transmite codiţa unui căţel sunt mult mai compleze. Iată câteva dintre ele!

Indiferent de lungimea ei,codiţa îl ajută pe căţel să „vorbească” atât cu oamenii,cât şi cu celelalte animale. Pentru stăpân este foarte important să ştie ce mesaj vrea să transmită câinele,îl va ajuta să aibă o relaţie apropiată cu animalul de companie.Zâmbetul caninPoţi spune despre un câine care ţine codiţa în sus şi dă încet din ea că ţi-a zâmbit. Dacă mişcarea cozii este mai rapidă,câinele este entuziasmat. Oricum,rapiditatea cu care dă din codiţă depinde şi de temperamentul câinelui.

Codiţă neimişcată=câine agresiv

Când un câine ţine codiţa în joss au ascunsă între picioare înseamnă că se teme sau este nesigur pe el. O codiţă ţinută orizontal,ţeapănă,urechile lipite de cap şi o privire fixată pe opersoană sau alt câine denotă agresivitate.Stabilirea ierarhieiDacă ai să priveşti cu atenţie întâlnire canine din parc,ai să vezi că un câine dominant va ţine coada în sus şi va da uşor din ea când se va întâlni cu alţi câini. Câinii temători vor ţine codişa ţn joss au între picioare,dar vor da încet din coşiţă pentru a arăta celorlalţi câini că el nu reprezintă un pericol pentru ceilalţi câini.