Cum cultivi căpşunile

1 73259 original jpg jpeg

Ai chef să mănânci căpşuni? Ce-ai zice ca în loc să le cumperi de la piaţă şi de la magazin să le iei chiar de la tine de pe balcon? Iată câteva sfaturi să cultivi aceste fructe la tine acasă!

Delicioase şi apetisante,căpşunile sunt unele dintre cele mai cunoscute fructe de vară. Ele au nevoie de atât de puţin spaţiu şi de resurse ca să crească şi să se dezvolte,încât unii grădinari ajung să le crească în containere.

Tocmai de aceea,pentru a umple spaţiul din balcon cu ceva verde şi a-ţi reduce cu succes cheltuielile,pune-ţi mănuşile de plastic şi testează-ţi aptitudinile de grădinar.Ai nevoie de jardiniere şi ghivece

Primul pas în plantarea căpşunilor este să le găseşti spaţiul în care se pot dezvolta. Prin urmare,rezervă-ţi timp să tragi o fugă până la florarie şi să-ţi cumperi jardiniere adânci sau ghivece cu un diametru de cel puţin 25 de centimetri. Cu cât sunt mai mari vasele,cu atât tufele de căpşuni se vor îndesi şi se vor dezvolta armonios. La fel ca atunci când plantezi florile de apartament,ai grijă ca fiecare vas să aibă găuri mari de scurgere a apei pe fund.

Aşază ghiveciul la lumină

Al doilea pas în obţinerea unor tufe sănătoase de căpşuni este să găseşti un loc în balcon care să aibă parte de multă lumină. Asta nu înseamnă că trebuie să le pui neapărat în bătaia directă a razelor solare. Aşază un strat de pietricele sau de bile din argilă în recipient,gros de aproape un centimentru,şi adaugă pământ de flori,uşor acid,până umpli jardiniera. La sfârşit,poţi adăuga şi o mână de nisip.

Aşa plantezi stolonii

După ce ai aranjat ghiveciul şi locul unde vei aşeza căpşunile,plantează stolonii,câte doi în ghivece mari sau în jardiniere. Taie cu foarfeca primele două-trei frunze şi flori. Vei vedea că peste trei săptămâni vor creşte mai mult şi vor avea roade bogate. Dacă vrei să le dai o mână de ajutor să crească mai repede,este bine să ştii că gunoiul de grajd este cel mai bun fertilizator. În al doilea an de la plantare,schimbă pământul dacă vrei să cultivi căpşuni în aceleaşi jardiniere.



Recente

Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
De ce sa nu bei suc de portocale dimineata  Sursa foto Pixabay fresh orange juice 1614822 1280 jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg