Florile care aduc noroc! Sunt perfecte pentru a fi dăruite de 8 martie

1 85286 original jpg jpeg

Ziua Femeii, sărbătorită în România pe 8 martie, este ziua în care toate femeile sunt răsfăţate, iar florile sunt nelipsite.

Probabil şi tu te-ai confruntat cu situaţia în care nu ştii ce să alegi atunci când vrei să oferi un buchet de flori iubitei, mamei sau unei persoanei dragi.  

În această perioadă, sunt recomandate florile de primăvară, iar lalele sunt potrivite pentru numeroase ocazii. Elegante, dar nu foarte romantice, sunt discrete, dar încântă mereu privirea.  

Se spune că lalelele aduc noroc şi că simbolizează „dragostea perfectă”. Însă, fiecare varietate de culoare poate transmite un alt mesaj. 

Culoare diferită, mesaj diferit

Lalelele roşii sunt puternic asociate cu ideea de „dragoste adevărată”, în timp ce lalelele de culoare violet simbolizează „regalitatea”, „distincţia” si transmit mesajul că persoana căreia i le trimiţi este una foarte specială şi căreia îi acorzi un respect deosebit. 

Citeşte şi: 5 sfaturi utile pentru a păstra lalelele mai mult timp

Semnificaţia lalelelor galbene a evoluat de-a lungul timpului. Dacă în trecut reprezenta „dragostea fără speranţă”, în prezent acestea exprimă gânduri de bucurie, optimism şi încredere că totul va fi bine. 

Dacă vrei să ceri iertare sau să îţi arăţi preţuirea alege lalele albe, în timp ce lalelele pestriţe constituie cadoul perfect pentru o persoană căreia doreşti să-i faci un compliment discret, delicat, fără să foloseşti prea multe cuvinte. 

image

Originară din Europa de Sud şi din Asia Centrală, laleaua are circa 75 specii. În starea sa naturală este adaptată la stepe şi zone muntoase cu climă temperată. Înfloreşte primăvara, iar vara devine inactivă - dar iese din nou din bulb în primăvara următoare.

Nu a ajuns în atenţia Vestului decât în secolul al XVI-lea, când diplomaţii occidentali pe lângă curtea otomană au remarcat aceste flori. Au fost aduse în Europa şi cultivate abia începând din secolul al XVII-lea, devenind floarea naţională a Olandei.

Conform unei alte ipoteze, laleaua îşi are originile în vechea Persie, fiind numită „lale“ atât în persană, cât şi în turcă. O lalea stilizată figurează pe drapelul iranian.

Sursă: floria.ro / Foto: pixabay.com