PRACTIC Haine neşifonate, fără efort!

1 46935 original jpg jpeg

Vrei să ai hainele aranjate la dungă şi fără cute, fără să calci ore în şir? Îţi oferim câteva sfaturi care să-ţi vină în ajutor.

Pe aceeaşi temă:

Aşa câştigi timp în bucătărie

Cu ce combini bijuteriile

Fotografiile vechi cer îngrijire specială

Depozitează pe categorii

Nu aranja în dulap articolele de vestimentaţie în prea multe straturi,pentru că se vor şifona. Aşază-le pe categorii,adică tricouri la tricouri,bluze groase la bluze groase şi fuste la fuste. Pune-le pe cele grele şi pe cele mai puţin predispuse la şifonare la bază,iar pe cele fragile deasupra.

Aburi în locul fierului de călcat

Pentru hainele care se şifonează uşor,setează maşina de spălat pe un număr mai mic de rotaţii sau evită programul care include stoarcerea. Apoi aşază hainele pe umeraşe şi lasă-le să se usuce.

Înainte de a le împacheta,după ce s-au uscat,este indicat să le calci. În acest fel,nu se vor şifona prea tare stând împăturite în dulap. Dacă nu ai un fier de călcat la dispoziţie,atârnă hainele pe umeraşe în baie şi dă drumul la apă fierbinte.

Aburul format va face cutele hainelor să dispară. De asemenea,dacă ai o maşină de spălat cu uscător,le poţi pune ude în uscătorul de rufe,le scoţi fierbinţi şi,după ce le împătureşti,vor arăta ca şi cum ar fi gata călcate.

Pune-le pe umeraşe

Fii „nechibzuită” când cumperi umeraşe. Cu cât ai mai multe,cu atât mai bine. Încearcă să pui câte un articol pe umeraş,pentru că astfel vei găsi mai uşor ceea ce cauţi.

Păstrează pe umeraşe vestimentaţia care se mototoleşte (pantalonii,costumele,fustele,cămăşile şi hai-nele de iarnă). Înainte să le aşezi pe umeraşe,încheie fermoarele,nasturii şi potriveşte curelele sau accesoriile de pe haine.