PRACTIC Vă dăm 4 reţete de sărbătoare

1 46885 original jpg jpeg

Aşa că, renunţaţi la semipreparate sau la mâncăruri gata cumpărate şi pregătiţi-vă în casă bucatele. Jakob Hausmann, specialistul Click! în arta culinară, vă dă patru idei de reţete.

Muşchi de porc în mantie de Crăciun

Ingrediente:800 g muşchi de porc,o linguriţă de sare,piper,ulei,100 g amestec de fructe uscate,50 g stafide,două linguri coniac sau suc de portocale,două linguri de apă,75 g bacon,500 g foitaj,un gălbenuş,o lingură smântână

Mod de preparare:pentru umplutură:peste peste amestecul de fructe uscate se toarnă coniacul sau sucul de portocale şi apa,se lasă să se marineze,acoperit,1-2 ore,până se absoarbe tot lichidul şi se umflă fructele. Apoi se toacă mărunt. Se condimentează carnea,se prăjeşte în ulei.

Foitajul se întinde cu sucitorul în formă dreptunghiulară,de circa 3 mm grosime. La mijlocul foii de aluat se dispun feliile de bacon,deasupra se întinde masa de fructe uscate,apoi se aşază muşchiul şi se înveleşte cu aluatul.

Muşchiul astfel pregătit se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu gălbenuş. Din marginile tăiate se decupează figurine fantezii şi se lipesc drept ornament pe aluatul în care este învelit muşchiul. Se lasă la cuptor 25-30 min,apoi se tranşează în felii potrivite.

Barchete cu steluţe

două andive,6 frunze de varză roşie,200 g sfeclă roşie,300 g caşcaval,o linguriţă muştar,o priză scorţişoară,două linguri oţet,4 linguri smântână,sare,piper

frunzele de andivă se dispun ca nişte barchete pe farfurie. Din varză,sfeclă şi caşcaval se decupează figuri în formă de stele şi de inimioare şi se aşază pe frunzele de andive.

Pentru sos,se amestecă muştarul cu scorţişoara,sarea şi piperul,apoi se adaugă oţetul şi smântâna,amestecând continuu. Înainte de servire,se stropesc barchetele cu acest sos.

Vin fiert

o sticlă de vin roze,200 g zahăr,o portocală,5 cuişoare,6 steluţe de badian (anason stelat),două bucăţi scorţişoară,câteva boabe de piper uşor strivite,cardamom

pentru sirop,se fierbe 200 ml vin roze cu zahărul,coaja de portocală şi mirodeniile timp de 2-3 minute,se lasă să se răcească,apoi se trece prin sită. În fiecare pahar se toarnă 3-4 linguri din acest sirop,apoi se umple paharul cu vin roze.

Supă de varză cu lămâie

200 g varză albă,o ceapă,o lingură unt,200 g cartofi,800 ml supă clară de legume,o jumătate de lămâie,2-3 linguri vodcă,100 ml smântână,sare,piper,25 g jambon crud,6 felii de pâine

varza se taie fin şi se înăbuşă în unt,la un loc cu ceapa tocată. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe,se stinge cu supa de legume. Se lasă să fiarbă 30-40 minute,se adaugă coaja de lămâie,vodca şi smântâna.

Pentru decor,se adaugă jambon prăjit în unt şi se serveşte cu pâine toast decupată în formă de stele.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg