PRACTIC Vă dăm 4 reţete de sărbătoare

1 46885 original jpg jpeg

Aşa că, renunţaţi la semipreparate sau la mâncăruri gata cumpărate şi pregătiţi-vă în casă bucatele. Jakob Hausmann, specialistul Click! în arta culinară, vă dă patru idei de reţete.

Muşchi de porc în mantie de Crăciun

Ingrediente:800 g muşchi de porc,o linguriţă de sare,piper,ulei,100 g amestec de fructe uscate,50 g stafide,două linguri coniac sau suc de portocale,două linguri de apă,75 g bacon,500 g foitaj,un gălbenuş,o lingură smântână

Mod de preparare:pentru umplutură:peste peste amestecul de fructe uscate se toarnă coniacul sau sucul de portocale şi apa,se lasă să se marineze,acoperit,1-2 ore,până se absoarbe tot lichidul şi se umflă fructele. Apoi se toacă mărunt. Se condimentează carnea,se prăjeşte în ulei.

Foitajul se întinde cu sucitorul în formă dreptunghiulară,de circa 3 mm grosime. La mijlocul foii de aluat se dispun feliile de bacon,deasupra se întinde masa de fructe uscate,apoi se aşază muşchiul şi se înveleşte cu aluatul.

Muşchiul astfel pregătit se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu gălbenuş. Din marginile tăiate se decupează figurine fantezii şi se lipesc drept ornament pe aluatul în care este învelit muşchiul. Se lasă la cuptor 25-30 min,apoi se tranşează în felii potrivite.

Barchete cu steluţe

două andive,6 frunze de varză roşie,200 g sfeclă roşie,300 g caşcaval,o linguriţă muştar,o priză scorţişoară,două linguri oţet,4 linguri smântână,sare,piper

frunzele de andivă se dispun ca nişte barchete pe farfurie. Din varză,sfeclă şi caşcaval se decupează figuri în formă de stele şi de inimioare şi se aşază pe frunzele de andive.

Pentru sos,se amestecă muştarul cu scorţişoara,sarea şi piperul,apoi se adaugă oţetul şi smântâna,amestecând continuu. Înainte de servire,se stropesc barchetele cu acest sos.

Vin fiert

o sticlă de vin roze,200 g zahăr,o portocală,5 cuişoare,6 steluţe de badian (anason stelat),două bucăţi scorţişoară,câteva boabe de piper uşor strivite,cardamom

pentru sirop,se fierbe 200 ml vin roze cu zahărul,coaja de portocală şi mirodeniile timp de 2-3 minute,se lasă să se răcească,apoi se trece prin sită. În fiecare pahar se toarnă 3-4 linguri din acest sirop,apoi se umple paharul cu vin roze.

Supă de varză cu lămâie

200 g varză albă,o ceapă,o lingură unt,200 g cartofi,800 ml supă clară de legume,o jumătate de lămâie,2-3 linguri vodcă,100 ml smântână,sare,piper,25 g jambon crud,6 felii de pâine

varza se taie fin şi se înăbuşă în unt,la un loc cu ceapa tocată. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe,se stinge cu supa de legume. Se lasă să fiarbă 30-40 minute,se adaugă coaja de lămâie,vodca şi smântâna.

Pentru decor,se adaugă jambon prăjit în unt şi se serveşte cu pâine toast decupată în formă de stele.



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg