Trucurile bunicii pentru o casă curată

1 68138 original jpg jpeg

Vechea zicală „Cine n-are bătrâni, să cumpere” e plină de tâlc. Înţelepciunea şi sfaturile lor sunt de nepreţuit. Iată câteva trucuri de-ale bunicii care te vor ajuta în gospodărie!

Ca să previi formarea poleiului pe trepte procedează astfel:amestecă apă caldă cu detergent lichid de vase şi toarnă-l pe trepte.

Urme de creion pe pereţi? Nicio problemă,scapi de ele frecând peretele cu o bucată de ţesătură aspră înmuiată în apă amestecată cu praf de copt.

Pentru a avea geamuri perfect curăţate,spală-le pe cele din exterior cu mişcări verticale (de sus în jos),iar pe cele din interior cu mişcări orizontale (de la stânga la dreapta). În felul acesta vei şti pe ce parte a geamului au rămas zone neşterse bine. Foloseşte oţet în apa de spălat,ferestrele vor sclipi de curăţenie!

Vrei să ai în casă un miros plăcut fără să cheltui bani pe tot felul de lumânări sau dispozitive speciale? Pulverizează puţin parfum pe becurile din casă. Când vei aprinde lumina,se vor încălzi şi vor emana treptat parfumul.

Lumânările vor dura mai mult dacă,înainte de prima folosire,le vei ţine în congelator minimum trei ore.

Dacă vrei ca în baie să fie o aromă proaspătă şi plăcut mirositoare,aşază pe fundul coşului de gunoi o bucată de hârtie igienică pe care ai picurat puţin balsam de rufe.