Aşa îţi creşti şansele de a lua un împrumut

1 50190 original jpg jpeg

Într-o perioadă în care băncile au schimbat macazul de la câştigarea cotei de piaţă prin vânzări agresive către selectarea atentă a clienţilor, mulţi solicitanţi de credit aparent calificabili pot fi refuzaţi din diverse motive.

Specialistul Click! Alexandra Popa,de la conso.ro ne spune ce avem de făcut.

Banca şi-a înăsprit politica de creditare

Este posibil ca banca în cauză să fi adoptat o politică extrem de restrictivă de acordare a creditelor şi să accepte numai clienţi de top.

În perioada de vârf a crizei financiare,când incertitudinea făcea ca riscul să fie prea mare,multe bănci au adoptat o politică de „îngheţare a creditării".

Niciuna nu a declarat public că nu mai acordă finanţare însă au înăsprit aproape de prohibiţie criteriile de selectare a clienţilor.

Soluţie: De regulă, băncile de talie mică încearcă să iasă în evidenţă prin costuri mai mici, însă impun condiţii de acordare mai restrictive.

Băncile cu reţea teritorială extinsă au standarde de creditare ceva mai relaxate, însă dobânzile practicate tind să fie mai ridicate.

Prin urmare, dacă băncile cu cele mai reduse costuri v-au respins iniţial, încercaţi să obţineţi un împrumut şi la cele care oferă împrumuturi ceva mai scumpe.

Citeşte mai departe pe click.ro