Ce poţi face cu o sticlă

1 62399 original jpg jpeg

Dacă ai mai multe sticle, strânse în ultima vreme, de vin, lapte sau apă, află că poţi face tot felul de decoraţiuni cu ajutorul lor. Iată ce îţi propunem şi ce poţi face cu o sticlă, puţină răbdare şi un strop de imaginaţie.

Ce poţi face cu o sticlă. O masă modernă,de băut cafeaua

Da,ai auzit bine. Ai nevoie de câte sticle goale şi de un blat de pal melaminat,eventual tăiat după modelul dorit.

Gândeşte-te cum vrei să distribui sticlele,aşezându-le pe jos,de exemplu,apoi suprapune peste gurile lor blatul şi desenează-le pe acesta,cu creionul,locurile unde vei da găuri (exact pe unde vor intra gurile sticlelor). Ai nevoie de un fierăstrău electric cu care să tai palul şi de un glaspapir cu care să îndepărtezi ulterior aşchile rămase.

Când este gata,pune blatul peste sticle. În aceeaşi măsură,poţi umple cu puţină apă sticlele,pentru a le folosi pe post de vaze,după ce suprapui blatul de masă. Şi gata! Ai acum o măsuţă de cafea înflorită,la propriu!

a41a0dcd37a774f918450f67ec349056 jpg jpeg

Ce poţi face cu o sticlă. Vaze de flori decorative

Varianta 1

Cumpără câteva culori speciale,de pictat pe sticlă,cele pe care le preferi tu sau care merg bine în camera unde vor fi expuse. Curăţă sticlele şi lasă-le să se usuce bine,dacă ai folosit apă.

Ulterior,lasă vopseaua să se prelingă în interiorul sticlei şi,treptat,roteşte-o astfel încât vopseaua să acopere toţi pereţii. Las-o apoi să se usuce bine,eventual în aer liber.

Fiind o vopsea special pentru sticlă,nu va exista posibilitatea ca aceasta să se ducă,atunci când umpli cu apă recipientul. Alege flori de sezon şi dă culoare camerei în care te afli!

da73284f7a57de0112f572a25cda532c jpg jpeg

Varianta 2

În aceeaşi manieră ca la varianta 1,numai că pe exterior,încearcă să vopseşti cu culoare specială,vasele alese. Lasă să li se usuce primul strat,chiar şi 10-12 ore,apoi,cu o altă culoare şi o pensulă,pictează-le după bunul plac.

Poţi face modele abstracte,geometrice sau romantice şi,de ce nu,animal print. După uscare,le poţi folosi ca support de flori.

1b707505ac1fc867468506d004063aa3 jpg jpeg

Varianta 3

Această metodă este asemănătoare cu varianta 2,numai până într-un punct. Vopseşte sticla în culoarea aleasă şi las-o să se usuce bine de tot. Pentru pasul următor,ai nevoie de nişte lipici lichid şi sclipici ori alte decoraţiuni,ce pot fi ataşate.

Unge cu o pensulă şi lipici partea de jos a sticlei. Pe o hârtie curată,albă eventual,împrăştie sclipiciul (sau decoraţiunile) şi treci peste el,ca şi cum ai întinde o foaie de aluat cu făcăleţul,cu sticla dată la bază cu lipici.

Acest lucru va facilita lipirea sclipiciului,pe porţiunile dorite. Lasă apoi să se usuce.  

d6992fab492416a2b4eb816d1ec8a691 jpg jpeg

Credite foto:Pinterest