Cum întreţii încălţămintea

1 47790 original jpg jpeg

Încălţămintea din piele, dacă este bine întreţinută, poate fi purtată mulţi ani. Iată ce trebuie să faci ca să prelungeşti viaţa pantofilor!

Poartă încălţămintea prin rotaţie. Asta înseamnă să ai minimum două perechi de cizme,pantofi sau sandale. Chiar dacă faci un efort financiar,îi vei avea mai mult timp.

Curăţă pantofii după fiecare purtare cu o cârpă uscată şi moale.

Când se termină sezonul,unge încălţămintea cu lapte demachiant,pune hârtie de ziar în interiorul ei şi depoziteaz-o în cutii de carton,în niciun caz în pungi de plastic.

Verifică periodic starea flecurilor şi du încălţămintea la cizmar imediat ce vezi că s-au uzat,altfel se vor strica tocurile.

Pantofii din piele întoarsă se curăţă cu periuţe speciale care se găsesc la magazinele de încălţăminte. Unele pete se pot scoate şi cu guma de şters.

Dacă te-a prins ploaia şi pantofii s-au udat,introdu

în pantofi hârtie de ziar şi lasă-i până a doua zi. Nu-i aşeza lângă o sursă de căldură,în loc să se usuce mai repede,se vor strica.

Foloseşte crema de ghete clasică. Durează mai mult până-i lustruieşti,dar aceasta protejează mai bine încălţămintea,mai ales împotriva apei.

Încălţămintea din înlocuitori sau din pânză poate fi spălată la maşină.