Fluturele, simbol al longevităţii

1 72279 original jpg jpeg

Imagine al transformărilor, fluturele aminteşte de ciclul vieţii, de tranziţia de la o etapă la alta, dar şi de trecerea în nefiinţă. Aztecii şi grecii antici vedeau fluturele ca pe un semn al sufletului care se desprinde de trup.

Pentru asiatici,fluturele este un simbol al longevităţii şi al iubirii eterne. Există credinţa potrivit căreia persoanele singure care poartă o bijuterie în formă de future au şanse mai mari de a-şi găsi sufletul pereche.

Decoraţiunile cu fluturi,potrivite în orice anotimp

Coloraţi sau uni,fluturii decorativi îţi influenţează pozitiv starea de spirit,indiferent de anotimp. Autocolantele cu fluturi se aplică mai uşor şi pe foarte multe tipuri de suprafeţe (oglinzi,ghivece,veioze,mobilier). Un mod simplu de a decora un colţ din cameră este să prinzi fluturi din hârtie colorată cu scotch dublu adeziv pe tapet,fereastră sau o piesă de mobilier sau,în şirag,de plafonieră sau de un dulap suspendat.

Ce înseamnă când visezi fluturi

Visele în care îţi apar fluturi nu se uită uşor şi anunţă schimbări în bine sau dorinţa de a trăi experienţe inedite,de a-ţi îmbunătăţi viaţa şi de statornicie,dacă eşti necăsătorită sau dacă te muţi adesea. Este semn rău dacă visezi fluturi morţi care vestesc o primejdie. În schimb,dacă ai început de puţin timp o relaţie de cuplu şi ai un vis cu fluturi coloraţi,fie că zboară,fie că se opresc pe flori,fără să-i poţi prinde este posibil ca iubirea voastră să se stingă curând. Dacă ţi se ivesc în vis doi fluturi poate însemna că vei avea parte de o căsnicie fericită.

Cum foloseşti corect expresia „a avea fluturi în stomac“

Ştiai că expresia engleză „a avea fluturi în stomac” are sens negativ în limba de provenienţă,dar este folosită cu sens pozitiv în alte limbi care au preluat-o,inclusiv în română? Pentru anglofoni,traduce o stare de nelinişte,anxietate,agitaţie,apărută ca urmare a apropierii unei grele încercări. Noi,dar şi fracezii,italienii,o utilizăm cu înţelesul de îndrăgostire sau de nerăbdare în preajma unui eveniment fericit.



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg