Pe urmele primului hibrid

1 74239 original jpg jpeg

Astăzi vorbim foarte mult despre automobilele hibrid, dar puţini ştiu că ele au fost inventate acum 111 ani, de către Ferdinand Porsche.

Numele Porsche a fost asociat cu pionieratul automobilului,celebrul profesor Ferdinand Porsche fiind autorul a numeroase inovaţii în domeniul auto.

Una dintre primele sale creaţii a fost vehiculul electric Lohner-Porsche,prezentat în 1900,la Expoziţia Mondială de la Paris. La scurt timp,a urmat o altă premieră,un automobil cu câte un motor electric la fiecare roată,acesta fiind şi primul automobil cu tracţiune integrală din istorie.

Primul hibrid a fost proiectat tot de către Porsche,acesta adăugându-i vehiculului electric şi o propulsie clasică,un motor cu ardere internă. Denumit Semper Vivus,vehiculul utiliza motorul termic pe post de generator,pentru a furniza energie motoarelor electrice încastrate în butucul roţilor,acesta încărcând şi acumulatorii. Prin această soluţie tehnică,Semper Vivus era capabil să parcurgă distanţe lungi,iar în toamna anului 1900 a fost înscris în cursa automobilistică Semmering-Bergrennen,ca să-şi demonstreze calităţile. Pentru a uşura automobilul şi a face loc motorului termic,

Citeşte continuarea acestui articol pe autoexpert.ro.