Secretul cafelei perfecte

1 49055 original jpg jpeg

„ Hai, vorbim la o ­cafea“ este o invitaţie pe ­care prietenele şi-o fac deseori. Ce poate fi mai plăcut decât să stai la taifas sorbind licoarea aromată? Dar ştii cum s-o prepari?

În epoca electrocasnicelor,în care filtrul,espressorul sau automatul de cafea sunt în aproape orice bucătărie,am cam uitat de ibric. Bunicile noastre aveau un adevărat ritual de preparare a  savuroaselor cafele. Îţi împărtăşim câteva dintre secretele lor pentru a obţine cafeaua perfectă!Apa influenţează gustul

Nici apa nu mai este cum a fost! Acum,apa de la robinet conţine clor,care dă cafelei un gust metalic. De aceea,este mai bine să folosiţi apa plată. Cafeaua trebuie să fie proaspăt măcinată,altfel îşi pierde aroma.

Ori cumperi cafea boabe,ori,dacă ai cafea măcinată,o păstrezi la frigider în pungi care se închid ermetic. Dacă vrei să te perfecţionezi,poţi încerca amestecuri din diverse soiuri de cafea,până obţii gustul dorit.

Tehnici de preparare

Cele mai bune ibrice sunt din aramă. Pentru fiecare persoană,se toarnă în ibric o ceaşcă de apă,plus o lingură de apă. Pentru ceşcuţele de mărime obişnuită,se pun ­două linguriţe de cafea. Fierbi apa şi când clocoteşte,pui toată cantitatea de cafea odată.

Când începe să se umfle,iei ibricul de pe foc,aduni caimacul şi pui în fiecare ceşcuţă câte puţin. Picuri două-trei picături de apă (să se limpezească),acoperi cu o farfurioară şi laşi cinci minute,apoi torni cafeaua în ceşti.

Cafeaua Marghiloman

Rafinata şi celebra băutură,veche de o sută de ani,se prepară astfel:se fierb la foc mic 70 ml coniac,30 ml apă şi două linguriţe de zahăr. Când clocoteşte,se adaugă trei linguriţe de cafea. Se ia ibricul de pe foc,se acoperă trei minute,ca  să se lase zaţul. Se toarnă amestecul în ceaşcă şi se savurează cu înghiţituri mici.

Pentru a împăca toate gusturile,prepară cafeaua neîndulcită şi  serveşte zahărul separat (cubic sau în zaharniţă). Aşază alături,pe farfurioară,un fursec sau o tabletă de ciocolată.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg