5 lucruri surprinzătoare despre selfie-uri

1 girl 3718505 1920 jpg jpeg

Fiecare dintre noi şi-a făcut un selfie măcar o dată în viaţă. De altfel, această activitate a devenit un adevărat fenomen în ultimii ani, mai mult de un milion de fotografii fiind postate zilnic pe reţelele de socializare. Însă, acest trend poate ascunde mai multe decât crezi.

Termenul selfie defineşte o fotografie autoportret şi a apărut în contextul dezvoltării reţelelor de socializare. Deşi pare a fi o invenţie a secolului 21, acest concept datează de fapt din 1524, când artistul Parmigianino şi-a pictat propria reflexie, în lucrarea denumită “Autoportret în oglindă convexă". Mai târziu, în anul 1839, Robert Cornelius, chimist şi pionier în arta fotografică, realizează primul selfie folosind un aparat de fotografiat. De asemenea, astronautul american Buzz Aldrin a făcut primul selfie din spaţiu, în 1966.

Femeile fac, în general, mai multe selfie-uri decât bărbaţii, conform publicaţiei Times. De asemenea, acestea sunt favoritele generaţiei milenarilor, vârsta medie a celor care fac selfie-uri fiind de 23,6 ani.

Selfie-urile pot spune multe despre personalitatea ta. Mai exact, poziţia din care au fost făcute pot trăda anumite trăsături de caracter. De exemplu, persoanele care pozează întoarse puţin spre partea dreaptă au spirit de aventură şi o minte deschisă. Cei care privesc drept înainte, direct către cameră, sunt siguri pe ei, independenţi şi disciplinaţi. O poziţie întoarsă uşor către stânga denotă veselie şi adaptabilitate.

Psihologii spun că anumite persoane pot dezvolta dependenţă de selfie-uri. Astfel, postarea a zeci de fotografii zilnic pe reţelele de socializare trădează o tendinţă către aşa-numitul narcisism digital. Persoanele cu astfel de înlinaţii au o personalitate auto-centrată şi auto-iubitoare, însă pot prezenta şi trăsături psihopatice.

Mai mult decât atât, cei care abuzează de acest obicei pot avea o nevoie de validare din partea celorlalţi şi o stimă de sine scăzută. Mai ales tinerii încearcă să atragă atenţia asupra lor prin poze bine alese, dorind să afişeze un anumit statut social, de multe ori contrafăcut. Aceste comportamente pot fi un semn de inadaptare socială şi de depresie.

În goana după like-uri, mulţi tineri ajung să-şi pună viaţa în pericol pentru a surprinde instantaneul perfect. De altfel, în acest moment, selfie-urile ucid de cinci ori mai mulţi oameni decât atacurile rechinilor, arată studiile. Printre cele mai periculoase astfel de fotografii realizate vreodată se numără cel realizat în vârful statuii lui Isus din Rio de Janeiro, de către antreprenorul american Lee Thompson. Un alt exemplu este cel al unui canadian, care nu a putut rezista tentaţiei de a face un selfie în faţa unui vulcan activ din Insula Ambryn, Vanuatu. Un fotomodel din Rusia a făcut senzaţie după ce a postat o poză cu ea atârnând pe marginea unui zgrârie nori din Dubai. Femeia nu folosea niciun fel de măsuri de siguranţă.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg