Găseşti, mai jos, câteva recomandări importante pentru a te feri pe tine şi familia ta de eventuale neplăceri provocate de acest nou tip de virus, care a făcut deja ravagii în lume. 

Radu Vâlcan a fost testat pentru Covid19. Prezentatorul tv se află în Republica Dominicană, la filmări pentru "Insula iubirii"

Nu lăsaţi copiii în grijă la bunici

1. Nu ne vizitam bunicii, nu le cerem să aibă grijă de copii in perioada aceasta decât dacă nimeni altcineva nu mai intră şi nu mai iese din casă. Conform celor mai noi studii, copiii transmit boala mai ales înainte cu o zi de apariţia simptomelor, ceea ce înseamnă că o vizită la bunici, chiar dacă cel mic nu dă nici cel mai mic semn de boală, îi pune pe vârstnici în pericol.

Medicul pediatru Mihai Craiu, scrie, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii, următoarele: „Acum, când sunt înschise şcolile, NU lăsaţi copii în grijă la bunici! COVID-19 are contagiozitate maximă cu 1 zi inainte să apară simptomele, deci nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate”.

Spălat şi dezinfectat

2. Spălăm, dezinfectăm, spălăm, dezinfectăm! Pentru că virusul acesta nu arată ca un monstru uriaş pe care îl vedem şi îl ocolim. Nu îl vedem, nu ne aleargă pe stradă, ci stă pe diverse suprafeţe, precum balustradele de la scară, butoanele de la lift, mânerele cărucioarelor din magazine, pantofi, haine etc. Aşa că dacă ieşim din casă pentru a merge la muncă sau la cumpărături, spălăm şi dezinfectăm atât mâinile, cât şi hainele şi suprafeţele cu care intrăm în contact.

Gigi Becali a dat 25.000 de euro pentru a sprijini medicii în lupta cu coronavirusul: "Ce să fac cu banii?"

Joaca în parc a celor mici, interzisă!

3. Fără parc şi locuri de joacă în exterior! Chiar dacă acestea sunt în aer liber şi nu par aglomerate, e suficient ca în leagănul în care se dă copilul nostru, cu cinci minute să se fi dat un alt copil, adus şi el în parc de părinţi convinşi că, fiind asimptomatic, este sănătos. Pare aberant, sigur, dar iată că nu este!