Prima donaţie a lui Gigi Becali a fost făcută pentru Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş", după ce reprezentanţii spitalului i-au cerut ajutorul.

Fiica directorului Institutului  Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş" i-a cerut ajutorul lui Becali

"Am o relaţie bună cu Streinu-Cercel şi cu fiica dânsului, am vb la telefon şi mi-au cerut mai multe obiecte, mese, scaune, am facut o listă pe care am onorat-o, am întrebat daca au nevoie şi de medicamente, au spus că au destule. Am dat comandă la măşti, mănuşi, halate, din Turcia am comandat combinezoane. Şi pentru azi am o listă pe care tebuie sa dau vreo 25 de mii de euro.", a declarat Gigi Becali, pentru România TV.

Adelina Chivu, în carantină la Milano: "Da, este adevărat! Medicii aleg cine trăieşte şi cine moare”

Becali ar fi cerut unei firme de confecţii din România să oprească orice fel de producţie şi să confecţioneze 5.000 de măşti pe zi, dând asigurări că le va cumpăra el pe toate şi le va dona spitalelor din România. 

"Am vorbit la cea mai mare mare fabrică de cămăşi din România. Le-am zis: «Băi, nu mai faceţi cămăşi! De acum încolo lucraţi non-stop şi faceţi măşti şi halate. Vi le cumpăr eu». Cei de acolo au întrerupt producţia de cămăşi. Spuneau că nu au materiale de măşti. Cum să nu fie? Nu avem nişte petice, nişte materiale?

Cum îţi prepari acasă dezinfectat pentru mâini. Reţeta recomandată de specialişti

Să se facă în fiecare zi câte 5.000 de măşti şi halate, ca să dau la spitale. Le plătesc eu. Vreau să menţionez că cei de acolo nu mi-au pus niciun adaos. Doar 10%, căt costă mâna de lucru şi salariile muncitorilor”, a declarat Becali, mai apoi, la Antena 3.