Banana este un fruct sănătos,care conţine numeroase elemente nutritive sub formă de vitamine şi minerale. Persoanele specializate spun că trebuie mâncate fructe în fiecare zi,dar cantitatea recomandată este diferită pentru că există un criteriu,şi anume,vârsta.

Beneficii banane - Iată care sunt motivele pentru care este sănătos să mănânci banane atât dimineaţa cât şi seara:

1. Stimulează somnul

Unul dintre cel mai mare beneficiu pe care-l are acest fruct este că stimulează somnul,deoarece este crescut nivelul de melatonină,care este hormonul somnului. De asemenea,bananaconţine şi triptofan,un aminoacid care stimulează nivelul de melatonină şi tratează insomnia.

  

2. Beneficii banane - Creşte doza de substanţe nutritive

  

Potasiul este un mineral esenţial pentru organism şi trebuie luat zilnic din alimentaţie. Un adult trebuie să consume în fiecare zi 4700 mg de potasiu. De aceea,atunci când mănânci o banană seara ajuţi la echilibrarea nivelului combatând deficienţa. În plus,conţine şi magneziu,care este la fel de necesar corpuluiprecum şi celelalte minerale.

 3. Este un înlocuitor pentru zahăr  

De multe ori,avem tendinţa de a mânca ceva dulce după cină. Dar dacă alegi produsele bogate în zahăr îi faci rău organismului. În acest caz,alege să mănânci o banană,care calmează pofta de dulce deoarece conţine zahăr.

4. Beneficii banane - Previne crampele musculare

Dacă te confrunţi cu crampe musculare noapte din motive necunoscute,mănâncă o banană pentru a reduce acest risc. Acest fructconţine doi electroliţi,potasiu şi magneziu,care stimulează nivelul în organism,producând o balanţă între aceştia. Lipsa electroliţilor poate fi considerată o cauză a dezvoltării crampelor musculare.

 5. Beneficii banane - Conţine fibre  

Fibrele sunt esenţiale pentru o bună digestie,pentru menţinerea sistemului cardiovascular sănătos şi pentru reducerea schimbărilor produse de diabet. Mâncarea unei banane seara este recomandată pentru a-i oferi sistemului digestiv cantitatea de fibre de care are nevoie.

Sursă:www.boldsky.com