Se păstrează la 20 de grade

Temperaturaoptimă pentru depozitatea ouălor este de 20 de grade şi ar trebui să rămână constantă. Pentru că de fiecare dată când deschizi şi închizi uşa frigiderului temperatura creşte,odată cu aceasta creşte totodată şi riscul alterării ouălor.

Lasă-le în cutia lor

Potrivit asociaţiei de menaj Good Housekeeping,ouăle trebuie păstrate în cutia de carton în care le-ai cumpărat şi amplasate pe raftul din mijlocul frigideruluica să previi astfel schimbările de temperatură şi contaminarea cu bacterii. Nu numai că este cea locul cu cea mai caldă temperatură din frigider,dar este şi cea mai constantă.

Nu le muta locul

Încearcă pe cât posibil să eviţi să le muţi prea des,de la cald la rece şi invers. După ce le-ai cumpărat,pune-le în frigider şi scoate-le doar în momentul în care doreşti să le foloseşti.

Citeşte şi:Alimente pe care nu trebuie să le mai ţii la frigider

Ouăle din magazin nu sunt ţinute la rece

În lanţurile marilor supermarketuri,ouăle nu sunt ţinute la rece. Acest lucru nici nu este necesar,deoarece temperatura maximă din interior nu depăşeşte niciodată 20 de grade.

Păstrate în frigider riscul înmulţirii bacteriilor scade

Menţinerea ouălor la frigider este cea mai sigură metodă de a combate riscul de contaminare cu salomonella şi de răspândire al bacteriilor.

Lasă-le la temperatura camerei înainte de a le folosi la gătit

Bucătarii recomandă să laşi ouăle o oră la temperatura camerei imediat după ce le-ai scos din frigider înainte de a le folosi la prepararea prăjiturilor sau a bucatelor.

Termen de valabilitate

E bine să iei ouă care au fost ambalate cu maxim de 30 zile până în momentul în care le cumperi.  Din momentul cumpărării,le poţi consuma în maxim 3-4 săptămâni.

Citeşte şi:Cele mai periculoase locuri din frigider