Pe lângă acestea,poţi apela la câteva remedii care ajută la scăderea colesterolului. Iată care sunt acestea!

 

Nucile

 

Conţin grăsimi sănătoase mononesaturate,proteine,fibre,substanţe nutritive,vitamine şi antioxidanţi . O mână de nuci pe zi îţi aigură necsarul zilnic pentru a reglementa nivelul de colesterol. Mănâncă alune,nuci,migdale,fistic,nuci pecan şi alte fructe cu coajă lemnoasă pentru a reduce colesterolul din sânge.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un sfert de ceaşca de migdale pe zi reduce colesterolul rău (LDL) cu 4,4%. Evită supraconsumul cu nuci,întrucât au multe calorii.

 

Fulgii de ovăz

 

Potrivit oamenilor de ştiinţă,consumul de ovăz scade colesterolul. Prin consumarea acestor alimente organismul primeşte beta glucan,substanţă care scade nivelul colesterolului rău. Mănâncă 1½ căni de fulgi de ovăz regulat pentru ca LDL,colesterolul rău,să scadă cu 12-24%.

 

Sucul de portocală

 

Este o sursă excelentă de vitamina C,flavonoide şi acid folic. Consumul regulat de trei pahare de suc de portocaleproaspăt ajută la reducerea nivelului colesterolului din sânge.

 

Seminţele de coriandru

 

Oamenii de ştiinţă spun că seminţele de coriandru au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului şi al trigliceridelor. Acestea pot diminua nivelul glucozei din sânge,fiind indicate în special persoanelor care suferă de diabet.

Combină o ceaşcă cu apă şi 2 linguriţe de pudră din seminţe de coriandru. Fierbe amestecul câteva minute şi strecoară. Poţi adăuga lapte ori zahăr. Pentru rezultate optime,bea ceaiul de două ori pe zi.

 

Mierea

 

Bogată în minerale şi vitamine,miereapoate reduce colesterolul. Pune într-un pahar cu apă caldă 1 linguriţă de miere şi amestecă. Opţional poţi adăuga o linguriţă de suc de lămâie ori 10 picături de oţet de mere. Bea amestecul întotdeauna dimineaţa. Alternativ,poţi combina o linguriţă de scorţişoară cu o cană de apă fierbinte. Acoperă şi lasă amestecul la infuzat 30 de minute. Strecoară şi îndulceşte preparatul cu miere. Bea-l cu o jumătate de oră înainte de a mânca.