Bolile de inimă pot fi prevenite dacă alegi alimentele potrivite şi le prepari astfel încât să nu devină nesănătoase. Superalimentele pe care le vei găsi în cele ce urmează te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea sistemului cardiovascular. Studiile spun că poţi preveni probleme ca obezitatea, diabetul sau blocarea arterelor cu ajutorul unei diete mai sănătoase. Prin urmare, verifică dacă ai în meniu alimentele de mai jos!

Rodii

Rodiile oferă un amestec de antioxidanţi care alungă bolile cardiovasculare şi previn ateroscleroza. În plus, sunt indicate în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, diabetului, cancerului de prostată şi bolii Alzheimer.

Usturoi

Acesta şi-a câştigat reputaţia pentru capacitatea sa de a întări sistemul imunitar, dar oferă elemente nutritive necesare şi bunei funcţionări a inimii. Consumat frecvent, usturoiul menţine vasele de sânge sănătoase, previne placa arterială şi reduce nivelul enzimelor din organism.

Cartofi dulci

Sunt uimitori din mai multe motive. Sunt gustoşi, pot fi ingredientul multor preparate şi sunt foarte sănătoşi. În primul rând, îţi oferă mult potasiu, care este util în păstrarea echilibrului fluidelor din corp şi în reducerea tensiunii arteriale. În afară de aceasta, sunt consideraţi sănătoşi pentru inimă, deoarece reglează bătăile inimii.

Sfeclă

Sfecla nu este doar un ingredient crocant şi colorat pentru salată, ci oferă multe minerale şi antioxidanţi. De asemenea, scade nivelul homocisteinei din sânge şi riscul de a suferi de boli de inimă. În plus, sfecla susţine funcţiile mai multor organe şi previne apariţia cancerului.

Linte

Cercetările arată că poţi preveni bolile de inimă şi riscul de accident vascular cerebral dacă ai o dietă bogată în leguminoase. Lintea are mult potasiu, magneziu, acid folic şi proteine. Îţi ţine sub control nivelul de colesterol rău, tensiunea arterială şi previne formarea de plăci pe vasele de sânge. Lintea este o sursă excelentă de proteine şi-ţi dă energie, deci nu te feri să o adaugi în supe şi mâncăruri.

Caju

Nucile caju sunt oleaginoase grozave, pentru că sunt gustoase şi pline de grăsimi mononesaturate. Mai mult, o gustare la care alegi caju cât îţi încape în căuşul palmei îţi aduce şi antioxidanţi. Efectele benefice ale nucilor de caju includ creşterea nivelului de colesterol bun, scăderea nivelului de colesterol rău şi creşterea capacităţii corpului de a se recupera la nivel celular.

Portocale şi grepfrut

Ţi-ai dat seama că portocalele sunt cele mai indicate atunci când îţi este foarte sete deoarece taie imediat senzaţia aceea neplăcută? În afară de aceasta, portocalele îţi oferă o cantitate mare de vitamina C, fibre, pectină, potasiu şi alte substanţe nutritive. Reduc nivelul de sodiu, neutralizează proteinele periculoase şi reduc tensiunea arterială. Dacă le vei introduce în dietă, vei evita insuficienţa cardiacă şi dezvoltarea ţesutului cicatricial cardiac. Şi grepfrutul îţi normalizează tensiunea arterială şi este bogat în vitamina C, colină, licopen, fibre şi potasiu. Toate acestea te vor menţine la distanţă de afecţiunile cardiovasculare.