De ce nu este bine să porți șosete negre când călătorești cu avionul

19 iunie 2024   Curiozități

Când călătorești cu avionul, este important să te îmbraci confortabil, cu haine care să îți permită să se miști ușor. De asemenea, știai că este necesar să acorzi atenție și la ceea ce porți în picioare? Spre exemplu, șosetele negre nu sunt indicate în timpul zborului!  

Oricine își dorește să aibă o experiență plăcută în timpul călătoriei cu avionul, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesar ca fiecare să acorde atenție la unele detalii care pot să facă diferența între un zbor plăcut și unul incomod. 

De-a lungul experienței lor ca și însoțitori de zbor, Amy Caris și Kris Major au observat că pasagerii tind să facă unele greșeli majore când aleg să călătorească cu avionul. Cum ar fi să aleagă încălțăminte incomodă, care i-ar putea pune în situații neplăcute și riscante. 

Citește și acest articol: Medicii avertizează: „Vă rugăm să nu beți alcool în timp ce vă aflați în avion!” Ce efecte are? 

Nu purta tocuri în avion! 

Amy Caris le recomandă doamnelor și domnișoarelor care călătoresc cu avionul să evite să poarte tocuri în timpul zborului, iar asta nu doar pentru că ar putea fi incomod pentru ele, în special dacă zborul are o durată lungă, ci pentru că ar putea să le pună viața în pericol.

Însoțitorul de zbor spune că tocurile înalte în timpul unei situații de urgență împiedică mișcarea rapidă și provoacă întârziere în timpul evacuării din aeronavă: „Mă uit mereu la pantofii pe care îi poartă clienții, iar important este să poată alerga rapid și ușor în ei‟, a spus însoțitorul de zbor, pentru „ESSAnews‟. 

Vezi și acest articol: Ce trebuie să includă ținuta pentru zborul cu avionul. Sfaturile unei stewardese! 

Purtarea șosetelor negre este o altă greșeală 

O altă greșeală pe care o poți face este purtarea șosetelor negre în timpul zborului cu avionul. Acest gest, aparent inofensiv, ar putea să îi deranjeze pe însoțitorii de zbor și să îți provoace disconfort:

„Pasagerii tind să își pună picioarele pe coridor, iar dacă zborul se desfășoară în timpul nopții, noi nu îi putem observa și ne putem împiedica, ceea ce este puțin deranjant atât pentru noi, cât și pentru pasagerii care se trezesc din somn‟, a explicat Kris Major, pentru „CNN Travel‟. 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe