De ce trebuie să fie scaunele din avion în poziție verticală când aeronava decolează sau aterizează

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce ești obligat să te asiguri că spătarul scaunului și măsuța din avion se află în poziție verticală în momentul în care aeronava decolează sau aterizează, ai ajuns în locul potrivit! Totul se întâmplă pentru siguranța ta.

image

Înainte ca avionul să decoleze sau să aterizeze, fiecare pasager din aeronavă trebuie să respecte o rutină, și anume: să se asigure că poartă centura de siguranță, să își pună bagajele în compartimente și să regleze spătarul scaunului și măsuța în poziție verticală.

Dacă este de la sine înțeles că rolul primelor două cerințe ale companiilor aeriene este cel de a asigura protecția pasagerilor în cazul unei decolări bruște sau aterizări dificile, care este scopul ultimei reguli? 

Citește și: Pregătește-te pentru zborul cu avionul! Lista cu obiecte pe care trebuie să le iei cu tine în aeronavă 

Organizațiile de aviație impun norme și reglementări stricte pentru operațiunile de zbor, iar poziționarea scaunelor și măsuțelor în poziție verticală în timpul decolării și aterizării reprezintă o cerință pe care însoțitorii de zbor trebuie să le-o facă cunoscută pasagerilor. Motivele pentru care această regulă le este impusă companiilor aeriene au, desigur, de-a face cu siguranța zborului și implicit a pasagerilor. 

Scaunele în poziție verticală asigură mai multă siguranță pasagerilor în cazul unui impact. Potrivit „Reader’s Digest‟, spătarele scaunelor sunt proiectate să reziste în cazul unui potențial impact. 

Vezi și: Locurile din spatele avionului sunt cele mai sigure. Un pilot ne spune măsurile de siguranță în zbor

În plus, această poziție a scaunelor și a meselor ajută la menținerea spațiului liber în culoar pentru accesul echipajului în caz de urgență. În situații limită, accesul rapid al echipajului este esențial pentru evacuarea sigură a pasagerilor din aeronavă. Chiar dacă spătarele scaunelor sunt de mici dimensiuni, în cazul unei urgențe, va fi mai greu ca fiecare pasager să le îndrepte și să iasă rapid pe culoar.

Un alt motiv este că poziționarea scaunelor pe verticală contribuie la menținerea unui centru de greutate echilibrat, de altfel un factor critic pentru stabilitatea aeronavei.

Acum că ai aflat cât este de important să respecți această cerință, putem spune că ai un motiv în plus să te simți în siguranță în timpul zborului. Când te urci la bordul avionului, nu uita de toate regulile menționate de către însoțitorii de zbor! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg