Reguli ciudate impuse de bogați. De la naveta „fantomă‟ la ședințele în tăcere

14 noiembrie 2022   Ghid de viață

În această lume, există angajați care sunt nevoiți să respecte chiar și cele mai „ciudate‟ cerințe ale angajatorilor. Cine sunt bogații cu dorințe excentrice? Descoperă-i în rândurile ce urmează! 

Elon Musk nu este singurul șef exigent, care are pretenții „neobișnuite” de la angajații săi. Dacă fondatorul Tesla le cere salariaților să-și închidă telefoanele în timpul ședințelor, ce-ai spune de întâlnirile „în tăcere‟ sau de ședințele care se desfășoară sub apă!? Iar acestea nu sunt singurele „ciudățenii‟ ale miliardarilor! 

Citește și: „Elon Musk este un șef exigent? Regulile pe care angajații din compania lui le urmează”

De exemplu, inventatorul japonez, Yoshiro Nakamatsu, cunoscut și sub numele de Dr. NakaMats, obișnuia să „se retragă‟ într-o cameră specială „îmbrăcată‟ în plăci de aur de 24 de karate, unde undele TV și radio erau blocate. Excentricului inventator îi plăcea, de asemenea, să organizeze ședințe sub apă, dar și în liftul său personal pe care l-a numit „camera mișcării verticale‟, informează „Love Money‟. 

Inclusiv Jeff Bezos are obiceiuri „stranii‟. Conform aceleiași surse, fondatorului Amazon îi place atât de mult liniștea, încât le cere angajaților ca în prima jumătate de oră din ședințele pe care le organizează să nu scoată niciun cuvânt. Bezos așteaptă ca angajații să își noteze pe hârtie ideile, apoi să le citească de față cu colegii lor, după momentul de liniște. 

Vezi și: „Cum își cheltuiește Jeff Bezos averea. Case de milioane și bunuri „de elită” 

Face naveta deși locuiește aproape de serviciu 

Miliardara Sara Blakley, cunoscută în calitate de CEO al unei companii americane de lenjerie intimă, a mărturisit că îi place să se plimbe dimineața cu mașina, deși locuiește aproape de locul de muncă. Șoferul ei o plimbă timp de o oră prin oraș, înainte să înceapă munca, deoarece ea crede că în mașină „îi vin cele mai bune idei‟. 

Lucrează pe ultima sută de metri 

Producătorii și scriitorii Matt Stone și Trey Parker au mărturisit că preferă să lucreze pe ultima sută de metri la proiectele importante. Ei consideră că panica îi ajută pe angajați să se organizeze și să munceasă eficient. Așa să fie!? 

Ia decizii când „habar nu are despre ce vorbește‟

Jurnalista Anna Wintour, cunoscută ca redactor al publicației „Vogue‟, a recunoscut că ia decizii chiar și când „habar nu are despre ce vorbește‟. Cunoscută pentru atitudinea rece, Wintour nu suportă să fie contrazisă și, de aceea, îi place să se impună în fața celorlalți. Potrivit „Love Money‟, ea a a spus: „Chiar dacă nu sunt complet sigură, mă voi preface că știu despre ce vorbesc și voi lua o decizie‟. 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe