Scrisoarea pierdută timp de 48 de ani – povestea incredibilă a unei aplicații de job rătăcite

7 octombrie 2024   Ghid de viață

Tizi Hodson, o femeie de 70 de ani din Gedney Hill, Lincolnshire, a primit recent o surpriză neașteptată: aplicația ei pentru un job de cascador pe motocicletă, trimisă în 1976, a fost în sfârșit livrată, după 48 de ani! Scrisoarea era blocată în spatele unui sertar la oficiul poștal.

Când în sfârșit a deschis plicul, Tizi a descoperit plicul original, iar pe el scris un mesaj de mână, care spunea: „Livrare întârziată de Poșta din Staines. Găsită în spatele unui sertar. Doar cu vreo 50 de ani întârziere”. Întâmplarea aceasta uimitoare i-a oferit răspunsul pe care îl aștepta de aproape o viață.

O viață plină de aventuri

Deși nu a primit răspuns la aplicația sa pentru jobul de vis, Tizi nu s-a lăsat descurajată. A transformat acel obstacol într-o oportunitate și a trăit o viață plină de aventuri. După ce nu a fost contactată pentru postul de cascador, și-a urmat alte pasiuni. S-a mutat în Africa, unde a lucrat ca dresoare de șerpi și instructor de echitație, iar mai târziu a devenit pilot acrobatic și instructor de zbor.

„Am avut o viață minunată, chiar dacă mi-am fracturat câteva oase pe parcurs‟, a spus ea, amintindu-și cu umor toate provocările prin care a trecut.

Își dorea atât de mult jobul!

Tizi a fost uluită când scrisoarea i-a fost returnată după atât de mult timp. „Este un mister cum m-au găsit, având în vedere că m-am mutat de vreo 50 de ori și am schimbat țări de patru sau cinci ori‟, a spus ea. Totuși, scrisoarea i-a adus amintiri clare despre momentul când și-a trimis aplicația din apartamentul său din Londra.

„Îmi doream atât de mult acel job de cascador pe motocicletă. Mă uitam în fiecare zi după poștă, dar nu venea nimic. A fost o mare dezamăgire‟, a spus ea.

I-ar fi schimbat viața răspunsul?

Reflectând la acea perioadă, Tizi și-a amintit cum încercase să ascundă faptul că este femeie, temându-se că nu va fi luată în serios. „Nu le-am spus că sunt femeie, crezând că nu voi avea nicio șansă să fiu invitată la interviu. Chiar am fost naivă când le-am spus că nu contează câte oase îmi voi rupe, pentru că eram obișnuită cu asta‟.

Acum, privind în urmă, Tizi ar avea un mesaj pentru sinele ei tânăr: „Dacă aș putea să vorbesc cu mine de atunci, i-aș spune să facă tot ce am făcut. Am avut o viață extraordinară‟.

@bbc.com

Editor: Raluca Toma

Mai multe