Scrisoarea lui Einstein despre extratereștri: „Acei oameni au văzut ceva!”

Un preot i-a scris lui Einstein și apoi a publicat răspunsul marelui fizician în presă. Ce părere avea omul de știință despre viața pe alte planete?

Un manuscris al lui Albert Einstein în care calcula teoria relativităţii a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record jpeg

1952 a fost un an în care multe obiecte neidentificate și farfurii zburătoare, cum se numeau atunci, au fost văzute sau menționate în presa vremii. Mai exact, numai în prima jumătate de an, mai mult de 16.000 de OZN-uri au apărut în peste 150 de ziare din SUA.

Timp de câteva săptămâni, peste 10 obiecte neidentificate au apărut pe radarele militare și civile, susține History. La scurt timp, publicațiile de-atunci au publicat părerea lui Albert Einstein despre asemenea subiect care stârnea interesul tuturor, dezvăluie The Herald-Palladium.

În acea vară, preotul Louis A. Gardner din Los Angeles, i-a scris o scrisoare marelui om de știință Albert Einstein. În anul de grație 1952, Einstein era cel mai mare fizician al lumii care câștigase premiul Nobel după ce descoperise teoria relativității și contribuise la dezvoltarea armelor nucleare în SUA, ne informează Biography și National Geographic.

Gardner voia să știe dacă Einstein credea că farfuriile zburătoare provin din spațiu, poate din Marte sau Venus, sau dacă erau produse de adversarii americanilor sau chiar de Air Force.

Einstein a răspuns la scrisoarea acestuia pe data de 23 iulie 1952. Ceea ce a scris genialul fizician în numai două propoziții a generat titluri de presă explozive, care au vândut o grămadă de ziare la acea vreme.

„Acei oameni au văzut ceva!”, a ținut să-i precizeze Einstein reverendului Louis A. Gardner. „Ce au văzut nu am habar și nici măcar nu sunt curios să aflu”, a continuat marele om de știință în scrisoarea care a scandalizat întreaga populație a lumii în acea perioadă.

Preotul care era obsedat de extratareștri și căuta să atragă atenția oricum posibil s-a dus cu scrisoarea câștigătorului de premiu Nobel la jurnaliști, care s-au distrat de minune cu conținutul acesteia. „Cu siguranță că Einstein consideră subiectul relativ neinteresant”, scria presa vremii, ne informează The Daily Sentinel-Tribune.

Răspunsul lui Einstein a uimit lumea științifică de-atunci din simplul motiv că părea prea simplist pentru un om care gândea mult mai profund de-atât. În plus, fizicianul dăduse alte declarații despre viața extraterestră în trecut.

Pe 20 ianuarie 1920, le-a spus celor de la Daily Mail: „Există toate motivele din lume să credem că Marte sau alte planete sunt locuite”, a pus acesta gaz pe focul deja mocnit în societatea vremii. „De ce să existe viață umană doar pe Pământ?!”, a continuat Einstein pe același ton categoric.Recente

Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg