TEST. Ce vezi prima oară îţi arată ce profesie ţi se potriveşte

Dacă nu ești sigur ce vrei să faci în carieră sau simţi că nu ales tocmai un job potrivit, un test de personalitate te poate ajuta să iei o decizie corectă sau să faci schimbarea pe care o aştepţi.

image

Alegerea unei cariere este considerată un angajament serios. Dacă nu știi ce vrei să faci sau nu te mai mulţumeşte jobul tău, nu-ți face griji! Alegerea unui loc de muncă sau a unei cariere nu este ceva ce vei face o viaţă întreagă. Uneori, opţiunile profesionale se mai schimbă de-a lungul timpului. De fapt, unii cred că ar trebui să-şi schimbe cariera cel puțin o dată la șapte ani. Indiferent dacă este adevărat sau nu, acest test rapid te poate ajuta să-ţi dai seama care este cea mai bună cale profesională.

Dacă ai văzut mai întâi oamenii…

…ești genul de persoană care ar trebui să aleagă un domeniu în care poţi petrece mult timp interacționând cu alți oameni. Ar putea fi resurse umane, dar, cu siguranță, nu este singura opțiune. Poţi alege orice slujbă care îţi permite să-ţi foloseşti inteligența pentru a cunoaşte abilitățile oamenilor. Cele mai bune locuri de muncă pentru tine ar fi reprezentant HR, administrator de birou, profesor, asistent social.

Dacă ai văzut mai întâi construcţia…

…şi ţi s-a părut că seamănă cu forma unui ochi, ar trebui să urmezi o carieră în arte. Acest rezultat poate arăta diferit pentru fiecare persoană care face acest test. Poţi fi actor, cântăreţ, scriitor, pictor. De asemenea, poţi fi dansator, profesor de desen, coregraf. Orice meserie din domeniul artistic ţi s-ar potrivi destul de bine.

Dacă ai văzut mai întâi detaliile construcţiei…

…eşti tipul de persoană atentă la detalii care ar trebui să aibă o profesie în care să-şi pună la treabă latura analitică. Ţi-au atras atenţia crăpăturile construcţiei? Ai putea lucra ca inginer, om de știință sau chiar în arhitectură. Creierul tău excelează în rezolvarea problemelor dificile. Lasă lumea în general să profite de ceea ce poți face tu mai bine. Ţi s-ar potrivi şi profesii precum cea de avocat sau profesor de matematică.