Harvey Weinstein, diagnosticat cu leucemie în timp ce așteaptă noul proces pentru acuzații de viol

22 octombrie 2024   Viață de vedetă

Harvey Weinstein, în vârstă de 72 de ani, a fost diagnosticat cu leucemie mieloidă cronică, o formă rară și gravă de cancer al măduvei osoase, conform unui raport al NBC News, din data de 21 octombrie. Fostul magnat al industriei cinematografice, care execută o pedeapsă la închisoarea Rikers Island din New York, primește tratament pentru această afecțiune în timp ce rămâne încarcerat. Reprezentantul său, Craig Rothfeld, a confirmat informațiile, menționând însă că nu vor fi oferite alte detalii suplimentare, „din respect pentru intimitatea domnului Weinstein.‟

Acest nou diagnostic vine în contextul unui șir de probleme de sănătate cu care Weinstein s-a confruntat în ultimele luni. În septembrie, Us Weekly a raportat că Weinstein a fost transferat de urgență de la Rikers Island la Spitalul Bellevue, unde a suferit o intervenție chirurgicală pentru eliminarea lichidului de pe inimă și plămâni.

„Domnul Weinstein a fost supus unei proceduri chirurgicale la inimă pentru a elimina lichidul acumulat pe inimă și plămâni. Operația a fost un succes, iar acum se află în faza de recuperare‟, a declarat la acel moment Rothfeld. De asemenea, acesta a subliniat că starea de sănătate a lui Weinstein este marcată de numeroase probleme medicale ce necesită îngrijire constantă.

În vară, Weinstein a fost spitalizat din nou, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 și pneumonie dublă în luna iulie. Reprezentantul său a explicat că fostul producător continuă să sufere zilnic de alte afecțiuni grave, precum diabet, hipertensiune arterială, stenoză spinală și probleme cardiace.

Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare în 2020 pentru viol și alte infracțiuni sexuale, însă în aprilie 2024, Curtea de Apel a statului New York a decis anularea sentinței sale pe motiv că judecătorul de la procesul original a permis mărturii care nu erau relevante pentru cazul de bază.

„Instanța a admis eronat mărturii despre acte sexuale anterioare, neacuzate, ce au implicat alte persoane decât cele care au depus plângere‟, a declarat instanța în hotărârea sa. Din acest motiv, Weinstein va fi supus unui nou proces în noiembrie.

Între timp, Weinstein continuă să fie încarcerat pentru alte acuzații de viol formulate în Los Angeles. În 2022, el a fost condamnat la o pedeapsă suplimentară de 16 ani. La începutul lunii septembrie, un mare juriu din New York a emis un nou act de acuzare împotriva sa, deși detaliile acestuia nu au fost încă dezvăluite publicului.

@shutterstock

Editor: Raluca Toma

Mai multe