Organizează-ţi dulapul cu aceste trucuri simple!

6 iulie 2024   Casă și Grădină

Indiferent dacă dulapul tău este mic sau mare, aceste trucuri te vor ajuta să ai mai mult spațiu, să organizezi mai bine hainele, pantofii și accesoriile.

Pentru a evita pierderea timpului căutând îmbrăcăminte sau accesorii ideale, urmează sfaturile de mai jos! Mai întâi, este nevoie de o revizuire completă și detaliată a dulapului. S-ar putea să fii surprins să găsești o bluză sau o rochie uitate de mult. În plus, este posibil să găsiți articole nepurtate cu etichete încă atașate și haine care nu ţi se mai potrivesc. Renunţă la cele pătate, nepotrivite sau demodate. Dulapul tău reorganizat ar trebui să fie plin de haine și accesorii pe care le porți și le iubești.

Schimbă cârligele sau umeraşele

Înlocuiește cârligele de sârmă și plastic. Cele uşoare nu țin articole de îmbrăcăminte mai mari, cum ar fi sacourile. Cele mai bune sunt cele din lemn pentru haine mai grele.

În loc să atârni un blazer și o fustă sau o jachetă și pantaloni pe cârlige separate, utilizează agrafe de rufe pentru a fixa fusta sau pantalonii de cârlig și pune blazerul sau jacheta deasupra. Folosirea unui singur cârlig economisește spațiu și menține articolele împreună.

Reciclează cutiile de pantofi

Nu strânge cutiile de pantofi în partea de jos a dulapului! O opțiune mai bună sunt recipientele transparente cu capace. Le poţi stivui în siguranță în dulap, pentru a putea vedea pantofii din interior, îi poți scoate la nevoie sau schimba rapid.

Vezi şi: Organizare dressing. Cele 5 reguli de aur pentru aranjarea lui

Foloseşte şi uşile pentru depozitare

Alege organizatoare din plastic transparent sau plasă, astfel încât să poți păstra accesorii şi pe uşoră. De asemenea, poţi vedea cu ușurință ce articole ai plasat în fiecare compartiment.

Instalează cârlige pe partea din spate a ușii dulapului sau pe pereții unui dressing pentru a adăuga instantaneu spațiu.

Te-ar mai putea interesa: Cum să-ţi organizezi eficient toate hainele. 5 sfaturi utile pentru orice femeie

Scoate coșurile

Coșurile sunt o opțiune atractivă pentru păstrarea și ascunderea articolelor mai mici. Folosește-le pentru a depozita șosete, lenjerie intimă, eșarfe, curele, genți, dar rezistă nevoii de a le folosi ca sertare multifuncționale, înghesuind tot felul de alte obiecte.

FOTO: Shutterstock

Mai multe