Ce se întâmplă dacă lași hainele umede în mașina de spălat rufe pentru o perioadă lungă de timp
Te-ai întrebat vreodată ce se poate întâmpla dacă îți vei lăsa hainele umede în mașina de spălat rufe pentru o perioadă lungă de timp? Este bine să eviți asta, deoarece rufele pot căpăta un miros închis, iar mașina poate să aibă de suferit.
Unul dintre cele mai utile și folosite aparate electrocasnice din gospodărie este mașina de spălat rufe. Însă pentru a o utiliza pe o perioadă îndelungată, este necesar să scoți imediat hainele din ea după ce le-ai spălat. Dacă vei lăsa hainele umede în mașina de spălat pe o perioadă lungă de timp, umiditatea și temperaturile ridicate vor favoriza creșterea mucegaiului în interiorul aparatului electrocasnic. Mucegaiul duce la instalarea mirosurilor neplăcute și la posibile daune ale mașinii tale de spălat.
Citește și: Lucrurile pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat rufe
Hainele tale vor capăta un miros neplăcut
Și hainele vor avea de suferit! Chiar și după 8 ore, rufele umede din mașina de spălat pot să dezvolte un miros de muegai, acru. „Acesta se datorează faptului că mediul cald și umed din interiorul mașinii de spălat este un teren optim pentru ca bacteriile și mucegaiul să se dezvolte pe țesături”, a spus expertul Joganes Godoy, pentru „Best Life”.
În plus, în timp, umiditatea poate slăbi materialul hainelor sale sau chiar poate provoca găuri. Acest lucru este valabil, mai ales, dacă lași hainele în interiorul mașinii de spălat mai mult de 24 de ore, menționează aceeași sursă.
Dacă observi că hainele tale au prins un miros neplăcut, adaugă în în rezervorul mașinii o jumătate de cană cu oțet în recipietul pentru detergent și alege un program de curățare.
Cel mai îngrijorător este că mediul umed și cald creat de hainele umede ar putea atrage insecte în locul în care este amplasată mașina de spălat rufe. Deoarece acești musafiri nepoftiți pot provoca daune casei tale, folosirea bicarbonatului de sodiu este o strategie bună pentru a scăpa de dăunători. Tot ce trebuie să faci este să tai câteva felii de lămâie, să presari pe ele bicabonat și să le aplici în zonele cu probleme pe care le-ai curățat deja anterior.
Sursă foto: Shutterstock