Lucrurile pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat rufe

Poate că te-ai obișnuit să pui orice obiect în mașina de spălat rufe, însă unele lucruri nu ar trebui să fie spălate astfel, mai ales dacă îți dorești ca aparatul tău electrocasnic să reziste mai mult timp. 

image

Mașina de spălat rufe este un ajutor de nădejde în orice locuință. Cu ajutorul ei, speli rapid hainele murdare, însă chiar și așa, trebuie să te asiguri că nu vei pune în mașină orice lucru. Dacă ții la rezistența mașinii tale de spălat, iată care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le pui în acest electrocasnic! 

Haine pătate de benzină  

Se poate întâmpla să îți pătezi hainele cu benzină sau cu motorină, în timp ce îți alimenteazi mașina. Dar oricât de mult te-ar deranja aceste pete, evită să îți pui hainele în mașina de spălat rufe! Astfel de pete pot provoca chiar și o explozie, așa că, mai bine scapi de aceste pete încăpățânate cu bicarbonat de sodiu.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci două căni cu bicarbonat cu o cană cu apă și să speli pata cu peria de curățat. O altă metodă este să speli hainele manual într-o chiuvetă sau într-o găleată cu apă fierbinte și detergent sau săpun de vase. 

Citește și: De ce miroase urât mașina de spălat și cum scapi de mirosurile urâte. Soluții simple și eficiente 

Lenjerie intimă 

Spălarea lenjeriei intime împreună cu restul hainelor nu este o idee bună, deoarece firele și cârligele lenjeriei se pot atașa de alte obiecte vestimentare sau chiar de mașina de spălat, provocând deteriorări. În schimb, alege să speli articolele delicate manual sau să achiziționezi o husă specială pentru spălarea lenjeriei! 

Păr de animale 

Dacă ai un prieten blănos, sunt șanse mari ca pe obiectele tale vestimentare sau pe covoare să apară fire de păr. Dacă asta se întâmplă, evită să pui aceste lucruri în mașina de spălat rufe, deoarece părul o să înfunde țevile de scurgere și chiar se poate lipi de părțile laterale din interiorul mașinii. În schimb, optează să cureți aceste lucruri manual, cu ajutorul periilor speciale de îndepărtat părul de animale. 

Vezi și: Cum previi formarea mucegaiului în mașina de spălat și ce-i de făcut dacă a apărut deja? 

Adidași pentru alergare

Poate fi destul de simplu să speli adiașii pentru alergare în mașina de spălat rufe, însă acest obicei îi va deteriora în timp. Optează să îi speli astfel numai dacă pe eticheta adidașilor este precizat că spălarea în mașină este sigură. De altfel, când speli încălțămintea, asigură-te că, mai întâi, scoți branțurile și că folosești o husă specială. 

Sursă foto: Shutterstock