De ce să pui folie de aluminiu în mașina de spălat vase

Un nou trend de pe Tik Tok face furori în mediul online. Zeci de utilizatori arată, prin intermediul filmulețelor postate, cum introduc o bilă din folie de aluminiu în mașina de spălat vase. De ce fac acest gest și cum ne poate ajuta?

image

Tik Tok este rețeaua de socializare unde iau naștere multe trenduri. Ne amintim de faimoasa rețetă de paste la cuptor cu brânză și roșii sau de „moda‟ bărbaților scunzi. Desigur, pe Tik Tok, există și multe sfaturi de curățenie și de îngrijire personală. Unul însă ne-a atras atenția, în mod special. Face furori în mediul online și potrivit „Reader's Digest‟ este și foarte util. 

Citește și: 5 trucuri cu folia de aluminiu, la care nu te-ai fi gândit 

Mașinile de spălat vase sunt menite să ne ușureze viața. Însă, dacă nu folosești produsele potrivite, poți să fii dezamăgit. De pildă, se poate întâmpla ca prin spălarea obișnuită, tacâmurile din argint să nu fie atât de strălucitoare pe care ne dorim să fie. Dacă ai trecut și tu prin această situație, a sosit momentul să încerci acest truc.

Cum te ajută folia de aluminiu 

Folia de aluminiu poate fi tot ce ai nevoie pentru a curăța petele murdare de pe tăcâmurile din argint și pentru a le reda strălucirea. Tot ce trebuie să faci este să rupi o bucată de folie de aluminiu și să formezi o bilă. Pune-o în mașina de spălat, în compartimentul pentru tacâmuri, și pornește mașina de spălat vase la ciclul obișnuit. Simplu, nu?

Vezi și: Se folosește de 100 de ani, dar este sănătos să utilizezi folie de aluminiu atunci când gătești? 

Folie de aluminiu jpeg

Folia de aluminiu nu o să curețe tacâmurile, deoarece o să rămână prinsă în compartimentul vaselor, însă, prin spălare, se va forma o reacție chimică. Argintul va interacționa cu substanțele chimice din folia de aluminiu și cu săpunul, iar tacâmurile vor arăta, la final, ca noi. Vezi în filmulețul de mai jos cum trebuie să procedezi! 

Sursă foto: Shutterstock, Pinterest / Sursă video: Tik Tok - @carolina.mccauley