Haine intrate la apă? Cum să le refaci şi să previi micşorarea lor pe viitor

Dacă ignori etichetele hainelor sau le tai imediat după cumpărare este posibil să te trezeşti cu îmbrăcămintea intrată la apă după spălare. Uite prin ce metode le poţi reface?

image

Ţi s-a întâmplat cel puţin o dată să stai cu emoţii când scoţi rufele din maşina de spălat cu gândul că s-ar putea să fi intrat la apă? Încearcă să păstrezi etichetele în care este precizată temperatura de spălare pentru a nu avea surprize neplăcute. Totuşi, dacă ajungi să ai haine mai mici după spălare, le poţi readuce la forma iniţială, iar data viitoare urmează sfaturile de mai jos pentru a preveni deformarea!

Spălarea la un ciclu blând este un prim pas

În cazul în care micșorarea hainelor a avut loc deja, îţi poţi aduce hainele la dimensiunile iniţiale. Depinde de tipul de îmbrăcăminte și de ceea ce s-a întâmplat cu ea. De asemenea, depinde de cât de mult s-a micșorat.

Primul lucru pe care îl poţi face este să pui îmbrăcămintea la un ciclu blând de spălare şi să foloseşti un detergent delicat. Îşi poate restabili forma dacă îl întinzi la lungimea inițială și-l fixezi. Un alt factor de luat în considerare este tipul îmbrăcămintei. De exemplu, o jachetă are multe elemente, ceea ce face mai dificilă readucerea acesteia la dimensiunea de la început.

Trucuri testate prin care poţi reface îmbrăcămintea intrată la apă

De-a lungul vremii, s-au încercat nenumărate variante de a repara o îmbrăcăminte deformată de la gelul pentru bebeluși până la greutăți puse pe haine. Ai putea pune hainele micşorate în apă călduță în care au dizolvat puţin șampon pentru bebeluși. Storci, acoperi cu un prosop și tragi ușor la dimensiunea de dinainte.

Citeşte şi: Obiceiurile banale care îţi distrug îmbrăcămintea

O altă metodă ar fi folosirea fierului de călcat. În timp ce calci, tragi uşor de partea micşorată. Ar putea fi eficient şi să înmoi hainele în borax și să tragi apoi de margini.

O jachetă umedă încă ar putea fi pusă pe un umeraş, apoi pe cuier şi ai putea prinde greutăţi mici de partea ei inferioară pentru a se lungi.

Renunţă la uscătorul de rufe!

Pentru a preîntâmpina intrarea la apă a hainelor, ar fi de preferat să nu le pui la uscătorul de rufe pe cele cu ţesături care s-ar putea deteriora uşor. De altfel, este posibil ca acesta să-ţi uzeze hainele mai repede. Dacă ai o piesă de îmbrăcăminte la care ţii sau în care te simţi confortabil, evită s-o pui în uscător.

Ai grijă la instrucţiunile de pe etichete!

Eticheta care arată modul de îngrijire a hainelor n-ar trebui îndepărtată. De asemenea, ai putea cumpăra doar haine pe care le placi foarte mult şi ştii sigur că le vei purta. În acest fel, vei fi mai atent la modul în care le cureţi.

Vezi şi: 5 greşeli pe care le faci când îţi speli hainele

Alege haine de calitate!

Pentru prevenirea deformării materialelor, este important să cumperi îmbrăcăminte de calitate şi mai rezistente pe termen lung. Dacă o haină este de calitate, vei fi mai stimulat s-o îngrijeşti pentru a te bucura de ea mai mult timp.

Extrapont

Ia în calcul faptul că spălarea la temperaturi joase sau la mână, cu apă rece sunt mult mai sigure pentru haine şi le sporeşte durabilitatea!Recente

shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg