Evită să pui aceste alimente în frigider! Printre ele: mierea și produsele de patiserie

12 ianuarie 2024   Lifestyle

Oricât de tentant ar fi să punem în frigider toate alimentele pe care le cumpărăm, unele produse pot suferi modificări de calitate și gust dacă sunt păstrate la temperaturi scăzute. Știai de aceste greșeli? 

Frigiderul ajută alimentele să rămână proaspete, să își păstreze gustul și să nu dezvolte bacterii. Cu toate acestea, nu toate produsele alimentare sunt potrivite pentru această metodă de stocare, deoarece umiditatea și temperaturile scăzute le pot afecta calitatea. 

Citește și: Aceste alimente te fac să transpiri mai mult. Vezi care sunt pe lista neagră!

Evită să pui mierea în frigider!

Spre exemplu, unul dintre alimentele care nu trebuie să se afle în frigiderul tău este mierea. În contact cu temperaturile scăzute, mierea se cristalizează, devine solidă și greu de folosit. Mai bine o păstrezi într-un loc uscat, la temperatura camerei.

Pâinea nu se păstrează astfel 

În frigider nu este bine să pui nici pâine, deoarece lipsa fluxului de aer o va usca. Potrivit „Reader’s Digest”, o baghetă de pâine făcută în casă se menține proaspătă o zi, iar o pâine albă cumpărată din magazin aproximativ o săptămână. Așadar, este mai bine să o păstrezi într-un sertar din bucătărie sau cămară. 

Produsele de patiserie se vor usca  

Evită să păstrezi în frigider fursecuri, biscuiți și alte produse de patiserie! La fel ca în cazul pâinii, aceste alimente se usucă mai repede în contact cu aerul rece. Cel mai bine este să păstrezi produsele de patiserie într-o cutie închisă cu capac, la temperatura camerei. 

Citește și: Surse alimentare de colagen după 30 de ani. Vezi de ce sunt esențiale! 

Unele fructe și legume își pierd din calitate și gust 

Poate că ești tentat să pui în frigider fructele și legumele pe care le cumperi, dar nu toate își mențin prospețimea la temperaturi scăzute. De exemplu, coaja de banană devine maro, iar pulpa va fi lichidă și moale. În frigider, cartofii își modifică textura și gustul, usturoiul devine gumat și dezvoltă muguri verzi, iar roșiile își pierd aroma. 

  • Bine de știut: În frigider nu este bine să depozitezi nici sticle cu vin și cutii cu cereale! De asemenea, unele medicamentele își pot pierde din eficiență la temperaturi scăzute. 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe