Aceste alimente te fac să transpiri mai mult! Vezi care sunt pe lista neagră!

Temperaturile record ne pun rezistenţa la încercare. Chiar dacă ajungi să mănânci mai puţin, alegerea anumitor alimente te poate face să transpiri excesiv şi să suporţi mai greu canicula.

image

Stai la aer condiționat, bei multă apă, faci tot ceea ce te poate răcori în zilele toride, dar ştiai că ai putea să transpirați excesiv din cauza dietei? Nu doar alimentele picante sau supa fierbinte sunt pe lista neagră, după cum indică Bestlife.

Ciocolata amăruie

Dacă încerci să te bucuri de o răsfăț dulce şi sănătos, desigur cu măsură, ai putea alege ciocolata amăruie. Conţine şi cofeină, substanţă care chiar nu te ajută când este extrem de cald. Potrivit nutriţionistei Lisa Richards, „alimentele care conțin cofeină pot duce la creșterea transpirației datorită efectului lor stimulator asupra organismului”. Aceasta crește temporar ritmul cardiac, ritmul metabolic și ritmul sanguin, implicit temperatura corporală.

Chipsuri de cartofi

Înainte de a lua o mână de chipsuri de cartofi la următoarea gustare, gândeşte-te că este un aliment procesat cu multă sare. Excesul de sodiu din chipsuri duce la balonare și la o creștere a temperaturii corpului, determinând organismul să transpire în efortul de a-și regla temperatura internă.

Vezi şi: Scapă de transpiraţie cu lămâie. Truc genial şi ieftin

Ardei iuţi

Chiar dacă știi bine că mâncarea picantă stimulează glandele sudoripare, s-ar putea să nu știi de ce. Ardeii iuţi conțin un ingredient numit capsaicină care creşte temperatura corporală. Capsaicina declanșează receptorii nervoși. Prin urmare, crește temperatura şi duce la transpirație în exces ca răspuns natural de răcire.

Te-ar mai putea interesa: Ce boli poate ascunde transpiraţia în exces

Nucă de cocos

Apa de nucă de cocos sau înghețata de nucă de cocos. Dar nucile de cocos au un conținut ridicat de grăsimi, ceea ce înseamnă că este posibil să te facă să transpiri atunci când este caniculă. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce corpul tău se încălzește, începe să descompună celulele adipoase și să elibereze, sub formă de căldură, energia lor stocată.

FOTO: Shutterstock