Cum te ajută prosoapele de bucătărie să păstrezi legumele și fructele proaspete. Știai de acest truc?

Prosoapele de hârtie sunt de mare ajutor în orice locuință! Suntem obișnuiți să le folosim la ștergerea geamurilor, oglinzilor, vaselor, gresiei și faianței, dar știai că ne pot ajuta să păstrăm legumele și fructele proaspete pentru mai mult timp? Iată cum le poți folosi! 

image

Dacă vrei să te bucuri de prospețimea fructelor și legumelor mai mult timp, poți să apelezi la diferite trucuri. De pildă, știm că roșiile, ceapa, usturoiul și cartofii trebuie să fie păstrate la temperatura camerei, iar salata va rezista mai mult dacă o vei stropi cu apă și o vei pune într-o pungă de plastic. Totodată, este bine să depozitezi ananasul cu susul în jos, într-un loc răcoros, iar ierburile și condimentele vor rezista mai mult timp dacă le vei tăia codițele și le vei pune în frigider, într-un pahar cu apă. O altă strategie care te poate ajuta este reprezentată de folosirea prosopului de hârtie pe care îl folosești, în mod obișnuit, la curățenia locuinței. 

Citește și: Cum verifici corect prospețimea alimentelor de pe piață. La ce să fii atent când cumperi vinete 

Cum folosești prosoapele de hârtie pentru a păstra legumele și fructele proaspete

Uneori, legumele și fructele se pot strica mai repede decât ne așteptăm, mai ales dacă acestea nu au fost depozitate anterior în condiții optime. Așa că, o idee ingenioasă ne ajută să nu mai aruncăm mâncarea! În ce constă?

Este destul de simplu! Tot ce trebuie să faci este să pui în sertarul pentru legume și fructe câteva bucăți de hârtie. Pui legumele și fructele pe prosoape, iar deasupra produselor alte prosoape. Cum ajută?

Citește și: Alimente la care nu te-ai fi gândit că ar trebui păstrate la frigider 

Potrivit „Reader's Digest‟, cele mai multe legume și fructe, inclusiv varza kale și dovleceii eliberează apă. Această umiditate duce la deteriorarea produselor alimentare, ceea ce nu este de dorit. Prosoapele de hârtie absorb excesul de umezeală și ajută la menținerea fructelor și legumelor proaspete pentru mai mult timp. Dacă observi că unele dintre fructe sau legume au devenit moi sau au prins mucegai, îndepărtează-le rapid pentru a preveni răspândirea mucegaiului. Ce spui, vei încerca și tu acest truc ingenios?

Sursă foto: Shutterstock