Surse alimentare de colagen necesare după 30 de ani. Vezi de ce sunt esenţiale!

Corpul nostru creează colagen prin descompunerea în aminoacizi a proteinelor pe care le mâncăm. Poți obține colagen din alimente sau suplimente alimentare. Iată câteva alimente bogate în colagen pe care ar trebui să le adaugi la dieta ta zilnică!

image

Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea și buna funcționare a țesuturilor conjunctive din corpul tău. Aceste țesuturi conjunctive sunt importante pentru diferite părți ale corpului, piele, oase și organe, și dau formă corpului nostru.

O astfel de sursă bună de colagen este supa care se face prin fierberea oaselor animalelor și țesuturilor conjunctive pentru o perioadă lungă de timp. Se crede că acest proces extrage colagenul din oase și piele și îmbogăţeşte supa. Când corpul produce mai puțin colagen pe măsură ce îmbătrânești sau după 30 de ani, este important să mănânci astfel de alimente care cresc producția de colagen.

Peşte

Peștele este o sursă excelentă de colagen pe care o poţi lua din alimente. O mare parte din colagenul de pește este stocat în piele. Fără suficient colagen, arterele se pot slăbi și vor transporta sângele ineficient. Prin urmare, colagenul este necesar și pentru menținerea sănătății inimii.

Carne de pasăre

Puiul să fie o opțiune bună pentru creșterea colagenului prin dietă. Unele studii au folosit gâtul și cartilajul de pui ca sursă de colagen pentru tratarea artritei. Colagenul este cunoscut şi pentru îmbunătățirea elasticității și umidității pielii.

Te-ar mai putea ajuta: Trei fructe pentru o piele radiantă pe timpul verii. Adaugă-le pe lista de cumpărături!

Citrice

Vitamina C joacă un rol major în producerea de pro-colagen, precursorul colagenului. Mănâncă multe citrice, portocale, lămâi și lime, care sunt bogate în vitamina C. Înaintarea în vârstă crește şi riscul de osteoporoză, care îţi poate afecta și articulațiile. Colagenul ajută la menținerea echilibrului cartilajului din organism, important pentru menținerea sănătății articulațiilor și pentru protejarea oaselor.

Vezi şi: Ce alimente să mănânci mai des la 20, la 30, la 40 şi la 50 de ani. Descoperă secretele tinereţii!

Spanac

Verdeţurile cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza, salata verde își capătă culoarea din clorofilă. Unele studii au descoperit că şi consumul de clorofilă crește precursorul colagenului din piele. Colagenul este, de asemenea, benefic pentru sănătatea intestinală. Ajută digestia, ajută la refacerea mucoasei intestinale și stimulează dezvoltarea bacteriilor intestinale sănătoase.

FOTO: Shutterstock



Recente

Desert grecesc Galaktoboureko  Sursa foto shutterstock 2170010785 jpg
pe plajă  foto   Profimedia jpg
clickpentrufemei ro jpg
Terina cu pui si fistic  Shutterstock 162327497 jpg
Imagine 1 jpg
b4f449a1 3fec dce4 0404 342eafa320a8 jpg
Cheesecake cu piersici  Sursa foto shutterstock 2277949559 jpg
Frittata cu peste  Sursa foto shutterstock 1911600289 jpg
woman using toilet morning jpg
Portocalopita  Sursa foto shutterstock 1162682032 jpg
clickpentrufemei ro varianta2 (1) jpg
Cum transformi mireasma casei tale Descopera beneficiile unui difuzor de uleiuri esentiale jpg
dupa epilare 1575985111 jpg
Panini cu sunca  Sursa foto shutterstock 683845921 jpg
Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg