Surse alimentare de colagen necesare după 30 de ani. Vezi de ce sunt esenţiale!

Corpul nostru creează colagen prin descompunerea în aminoacizi a proteinelor pe care le mâncăm. Poți obține colagen din alimente sau suplimente alimentare. Iată câteva alimente bogate în colagen pe care ar trebui să le adaugi la dieta ta zilnică!

image

Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea și buna funcționare a țesuturilor conjunctive din corpul tău. Aceste țesuturi conjunctive sunt importante pentru diferite părți ale corpului, piele, oase și organe, și dau formă corpului nostru.

O astfel de sursă bună de colagen este supa care se face prin fierberea oaselor animalelor și țesuturilor conjunctive pentru o perioadă lungă de timp. Se crede că acest proces extrage colagenul din oase și piele și îmbogăţeşte supa. Când corpul produce mai puțin colagen pe măsură ce îmbătrânești sau după 30 de ani, este important să mănânci astfel de alimente care cresc producția de colagen.

Peşte

Peștele este o sursă excelentă de colagen pe care o poţi lua din alimente. O mare parte din colagenul de pește este stocat în piele. Fără suficient colagen, arterele se pot slăbi și vor transporta sângele ineficient. Prin urmare, colagenul este necesar și pentru menținerea sănătății inimii.

Carne de pasăre

Puiul să fie o opțiune bună pentru creșterea colagenului prin dietă. Unele studii au folosit gâtul și cartilajul de pui ca sursă de colagen pentru tratarea artritei. Colagenul este cunoscut şi pentru îmbunătățirea elasticității și umidității pielii.

Te-ar mai putea ajuta: Trei fructe pentru o piele radiantă pe timpul verii. Adaugă-le pe lista de cumpărături!

Citrice

Vitamina C joacă un rol major în producerea de pro-colagen, precursorul colagenului. Mănâncă multe citrice, portocale, lămâi și lime, care sunt bogate în vitamina C. Înaintarea în vârstă crește şi riscul de osteoporoză, care îţi poate afecta și articulațiile. Colagenul ajută la menținerea echilibrului cartilajului din organism, important pentru menținerea sănătății articulațiilor și pentru protejarea oaselor.

Vezi şi: Ce alimente să mănânci mai des la 20, la 30, la 40 şi la 50 de ani. Descoperă secretele tinereţii!

Spanac

Verdeţurile cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza, salata verde își capătă culoarea din clorofilă. Unele studii au descoperit că şi consumul de clorofilă crește precursorul colagenului din piele. Colagenul este, de asemenea, benefic pentru sănătatea intestinală. Ajută digestia, ajută la refacerea mucoasei intestinale și stimulează dezvoltarea bacteriilor intestinale sănătoase.

FOTO: Shutterstock