Surse alimentare de colagen necesare după 30 de ani. Vezi de ce sunt esenţiale!

Corpul nostru creează colagen prin descompunerea în aminoacizi a proteinelor pe care le mâncăm. Poți obține colagen din alimente sau suplimente alimentare. Iată câteva alimente bogate în colagen pe care ar trebui să le adaugi la dieta ta zilnică!

image

Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea și buna funcționare a țesuturilor conjunctive din corpul tău. Aceste țesuturi conjunctive sunt importante pentru diferite părți ale corpului, piele, oase și organe, și dau formă corpului nostru.

O astfel de sursă bună de colagen este supa care se face prin fierberea oaselor animalelor și țesuturilor conjunctive pentru o perioadă lungă de timp. Se crede că acest proces extrage colagenul din oase și piele și îmbogăţeşte supa. Când corpul produce mai puțin colagen pe măsură ce îmbătrânești sau după 30 de ani, este important să mănânci astfel de alimente care cresc producția de colagen.

Peşte

Peștele este o sursă excelentă de colagen pe care o poţi lua din alimente. O mare parte din colagenul de pește este stocat în piele. Fără suficient colagen, arterele se pot slăbi și vor transporta sângele ineficient. Prin urmare, colagenul este necesar și pentru menținerea sănătății inimii.

Carne de pasăre

Puiul să fie o opțiune bună pentru creșterea colagenului prin dietă. Unele studii au folosit gâtul și cartilajul de pui ca sursă de colagen pentru tratarea artritei. Colagenul este cunoscut şi pentru îmbunătățirea elasticității și umidității pielii.

Te-ar mai putea ajuta: Trei fructe pentru o piele radiantă pe timpul verii. Adaugă-le pe lista de cumpărături!

Citrice

Vitamina C joacă un rol major în producerea de pro-colagen, precursorul colagenului. Mănâncă multe citrice, portocale, lămâi și lime, care sunt bogate în vitamina C. Înaintarea în vârstă crește şi riscul de osteoporoză, care îţi poate afecta și articulațiile. Colagenul ajută la menținerea echilibrului cartilajului din organism, important pentru menținerea sănătății articulațiilor și pentru protejarea oaselor.

Vezi şi: Ce alimente să mănânci mai des la 20, la 30, la 40 şi la 50 de ani. Descoperă secretele tinereţii!

Spanac

Verdeţurile cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza, salata verde își capătă culoarea din clorofilă. Unele studii au descoperit că şi consumul de clorofilă crește precursorul colagenului din piele. Colagenul este, de asemenea, benefic pentru sănătatea intestinală. Ajută digestia, ajută la refacerea mucoasei intestinale și stimulează dezvoltarea bacteriilor intestinale sănătoase.

FOTO: Shutterstock



Recente

ketchup  foto   Shutterstock jpg
oboseală  foto   Shutterstock jpg
Salam de biscuiti cu rahat si banane  Sursa foto shutterstock 674718580 jpg
5 pasi din rutina japoneza de somn care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 199985051 jpg
mama care pregateste pachetul de scoala 2094646825 jpg
tehnici relaxare femei 2458168345 jpg
Ardei umpluti  Sursa foto shutterstock 1135172258 jpg
shutterstock 2499023893 jpg
shutterstock 2228997547 jpg
shutterstock 1517210297 jpg
Baclava cu fistic  Sursa foto shutterstock 2113201757 jpg
vaccin gripal batrani png
Semne subtile ca ai prea mult zahar in dieta  Sursa foto shutterstock 1668942076 jpg
clickpentrufemei ro (14) jpg
Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg
La ce se foloseste dezumidificatorul in casa 5 AVANTAJE pe care trebuie sa le cunosti jpg
titlu Cum să alegi restaurantul potrivit pentru nuntă jpg