Ciocolata nu se pune în frigider. Iată cum se păstrează corect!

Oricât de tentat ai fi să pui ciocolata în frigider, evită să o păstrezi astfel! De fapt, acesta este ultimul loc unde ar trebui să fie pusă. Cum trebuie să o depozitezi corect, îți spunem în rândurile ce urmează! 

image

Păstrarea alimentelor în frigider contribuie la menținerea prospețimii și siguranței alimentelor. Produsele lactate se numără printre alimentele pe care trebuie să le pui în frigider, însă nu și ciocolata, deși poate să conțină lapte. 

De fapt, potrivit „Daily Mail”, frigiderul este ultimul loc unde ar trebui să depozitezi ciocolata, cu mici excepții. Temperatura ideală pentru a păstra ciocolata proaspătă se situează între 18-21 grade Celsius, cu alte cuvinte, temperatura camerei este potrivită.

Totuși, dacă în casă este prea cald și nu ai unde să pui ciocolata, asigură-te că produsul este sigliat și pune-o în frigider. Dacă nu este împachetată corect, face condens, își modifică gustul și aspectul, iar nimeni nu își dorește acest lucru, așa-i?

Dar ce faci cu anumite produse din ciocolată? Cum ar fi: trufele, fulgii, batoanele și pudra de ciocolată? 

Citește și: Ciocolata roz, al patrulea sortiment din lume, are gust antiviral. Din ce este făcută și ce gust are? 

Cum păstrezi corect trufele, fulgii, batoanele și pudra de ciocolată 

Trufele cumpărate din magazin trebuie păstrate într-o cămară întunecată, la o temperatură scăzută și departe de lumina directă a soarelui. Dacă sunt pregătite în casă și au în compoziție cremă sau smântână, se pot păstra în frigider într-un recipient ermetic. 

Fulgii de ciocolată sau chipsurile rezistă la temperaturi mai mari decât ciocolata clasică, deoarece nu conțin atât de mult unt de cacao. Însă pentru a păstra corect aceste produse, cel mai bine le pui într-un loc întunecat, la temperaturi scăzute și ferite de lumina soarelui. Cel mai bine le împachetezi înainte într-o pungă cu etanș. 

Vezi și: VIDEO Cum a devenit populară ciocolata cu sânge în Rusia și de ce era indicată copiilor? 

Batoanele de ciocolată se păstrează la fel precum ciocolata clasică, adică într-un loc ferit de temperaturile ridicate și razele solare și, doar dacă temperaturile sunt prea ridicate, în frigider. În schimb, pudra de ciocolată nu se păstrează niciodată în frigider, ci doar în cămară. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png