Ciocolata nu se pune în frigider. Iată cum se păstrează corect!

Oricât de tentat ai fi să pui ciocolata în frigider, evită să o păstrezi astfel! De fapt, acesta este ultimul loc unde ar trebui să fie pusă. Cum trebuie să o depozitezi corect, îți spunem în rândurile ce urmează! 

image

Păstrarea alimentelor în frigider contribuie la menținerea prospețimii și siguranței alimentelor. Produsele lactate se numără printre alimentele pe care trebuie să le pui în frigider, însă nu și ciocolata, deși poate să conțină lapte. 

De fapt, potrivit „Daily Mail”, frigiderul este ultimul loc unde ar trebui să depozitezi ciocolata, cu mici excepții. Temperatura ideală pentru a păstra ciocolata proaspătă se situează între 18-21 grade Celsius, cu alte cuvinte, temperatura camerei este potrivită.

Totuși, dacă în casă este prea cald și nu ai unde să pui ciocolata, asigură-te că produsul este sigliat și pune-o în frigider. Dacă nu este împachetată corect, face condens, își modifică gustul și aspectul, iar nimeni nu își dorește acest lucru, așa-i?

Dar ce faci cu anumite produse din ciocolată? Cum ar fi: trufele, fulgii, batoanele și pudra de ciocolată? 

Citește și: Ciocolata roz, al patrulea sortiment din lume, are gust antiviral. Din ce este făcută și ce gust are? 

Cum păstrezi corect trufele, fulgii, batoanele și pudra de ciocolată 

Trufele cumpărate din magazin trebuie păstrate într-o cămară întunecată, la o temperatură scăzută și departe de lumina directă a soarelui. Dacă sunt pregătite în casă și au în compoziție cremă sau smântână, se pot păstra în frigider într-un recipient ermetic. 

Fulgii de ciocolată sau chipsurile rezistă la temperaturi mai mari decât ciocolata clasică, deoarece nu conțin atât de mult unt de cacao. Însă pentru a păstra corect aceste produse, cel mai bine le pui într-un loc întunecat, la temperaturi scăzute și ferite de lumina soarelui. Cel mai bine le împachetezi înainte într-o pungă cu etanș. 

Vezi și: VIDEO Cum a devenit populară ciocolata cu sânge în Rusia și de ce era indicată copiilor? 

Batoanele de ciocolată se păstrează la fel precum ciocolata clasică, adică într-un loc ferit de temperaturile ridicate și razele solare și, doar dacă temperaturile sunt prea ridicate, în frigider. În schimb, pudra de ciocolată nu se păstrează niciodată în frigider, ci doar în cămară. 

Sursă foto: Shutterstock