Gustări delicioase și sănătoase pentru cei care au diabet
Dacă ești diagnosticat cu diabet, este esențial să optezi pentru gustări sănătoase, care să îi furnizeze organismului energie și nutrienți, fără să îți afecteze nivelul de zahăr din sânge. Iată câteva preparate pe care le poți include în meniul tău!
Gustările sănătoase între mesele principale sunt importante pentru cei care au diabet, deoarece le mențin glicemia în limite normale și previn variațiile bruște ale acesteia.
Dacă te-ai săturat de opțiunile clasice, cum sunt fructele și legumele proaspete, îți prezentăm câteva variante pe care le poți lua în calcul.
Citește și: Antrenamentul fizic care îți reduce glicemia și scade riscul de diabet!
Felii de măr cu unt de arahide
Include în meniul tău câteva feliuțe de măr cu 2-3 lingurițe cu unt de arahide! Pe de o parte, merele conțin fibre, care încetinesc absorbția zahărului în sânge, iar untul de arahide este o sursă bună de proteine și grăsimi sănătoase, ceea ce îl face o opțiune nutritivă.
Frigărui caprese
Consumată cu moderație, mozarella este o opțiune benfică pentru cei cu diabet, deoarece are în compoziție puțini carbohidrați, ceea ce este benefic pentru cei care trebuie să monitorizeze consumul acestora. O poți consuma sub formă de frigărui caprese, alături de roșie, busuioc, căpșuni și oțet balsamic, fără zahăr adăugat.
Guacamole
Avocado este o altă alegere bună pentru persoanele cu diabet, deoarece conține nutrienți sănătoși, precum grasimi mononesaturate, fibre, vitaminele B, E, K, potasiu și cupru. Consumă-l pe o felie de pâine crocantă, sub formă de guacamole, în care adaugi și: usturoi, ceapă, zeamă de lămâie, roșie și pătrunjel.
Vezi și acest articol: Ce pâine scade nivelul de zahăr din sânge și care este potrivită pentru diabetici?
Edamame
Boabele tinere de soia sau edamamene, așa cum sunt cunoscute, furnizază proteine vegetale, conțin fibre, grăsimi sănătoase și au în compoziție puțini carbohidrați. În plus, edamamele au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu provoacă creșteri bruște ale glicemiei. Bonus: compușii bioactivi din edamame protejează inima în mai multe moduri, cum ar fi prin scăderea colesterolului și scăderea tensiunii arteriale.
Sursă foto: Shutterstock