3 greşeli de aplicare a rimelului. Te pot îmbătrâni mai mult decât crezi!

2 iunie 2022   Îngrijire personală

Ca ultim pas în machiaj, aplicarea rimelului aduce un plus de volum genelor şi un aspect tineresc. Aceste efecte nu sunt obţinute dacă faci unele greşeli legate de grija pentru produsul folosit, dar şi de aplicarea lui.

Datorită unui produs de machiaj ca rimelul, genele par mai ridicate şi mai voluminoase. Din păcate, există câteva erori pe care le poţi face şi care pot duce la realizarea unui aspec îmbătrânit sau obosit. Experţii în make-up au stabilit că există trei greşeli pe care ar trebui să le eviţi dacă scopul tău este să obţii un look vizibil întinerit imediat ce aplici rimelul tău preferat.

Uiţi de termenul de valabilitate

Un rimel vechi sau expirat poate să ducă la obţinerea unui aspect prea încărcat, nedorit. Formulele de rimel sunt îmbunătățite constant, de aceea ar fi indicat să schimbi acest produs după o jumătate de an, în loc să-l aplici timp de ani de zile în şir. Cele noi au o rezistență mai bună și conferă mai mult volum.

Experții în make-up recomandă înlocuirea produselor de machiaj la fiecare trei sau maximum şase luni mai ales dacă observi că rimelul nu mai oferă volumul dorit sau dacă unele produse îşi schimbă textura.

Citeşte şi: Aceste nuanţe de ruj te îmbătrânesc! Scapă de ele, pentru că îngălbenesc dinţii şi scot în evidenţă ridurile!

Nu foloseşti un ondulator de gene

Un ondulator de gene folosit înainte de aplicarea rimelului face posibilă ridicarea genelor. În lipsa ondulării, genele tind să se lase şi să aibă un aspect neplăcut, care te poate face să arăți obosită, îmbătrânită.

Omiţi să îndepărtezi rimelul înainte de somn

Una dintre cele mai frecvente greşeli legate de machiaj este că treci peste etapa de demachiere înainte de a adormi.

Vezi şi: 5 trucuri pentru un machiaj de zi reuşit în funcţie de tipul tău de ten

Printre alte efecte ale omiterii demachierii se numără şi apariţia unor riduri sub ochi, blocarea porilor şi cearcănele cu care este posibil să te trezeşti dimineaţa. În timpul somnului, rimelul se întinde şi ajunge pe pielea din jurul ochilor. De aceea, pielea este expusă la îmbătrânire precoce. Foloseşte un demachiant bun și rezervă timp pentru îndepărtarea rimelului înainte de a merge la culcare.

Mai multe