Alimentele care îți scot ridurile în evidență și alternativele lor sănătoase

12 octombrie 2022   Îngrijire personală

Dacă îți dorești să ai o piele frumoasă și strălucitoare este bine să consumi alimente sănătoase. La fel de important este și să le eviți pe cele care te deshidratează și îți scot ridurile și liniile fine în evidență, așa cum sunt cele pe care ți le prezentăm în rândurile ce urmează. 

Pielea uscată, liniile fine și ridurile apar din cauza expunerii îndelungate la soare, fumatului, pierderii de colagen, dar și din cauza dietei proaste. Mai mult decât atât, alimentele fără valoare nutritivă și lipsa de hidratare le pot accentua.  

Citește și: Dieta pentru un ten reîntinerit cu zece ani! Ce alimente trebuie să consumi 

Topul alimentelor care sunt dăunătoare pentru piele

Dacă îți dorești să faci câteva schimbări în dietă, pe termen lung, merită să știi care sunt alimentele ce pot fi dăunătoare pentru piele, mai ales dacă sunt consumate regulat. 

Pâinea din făină albă 

Alimentele care au indicele glicemic ridicat, precum pâinea din făină albă, sunt dăunătoare pielii. 

O alternativă excelentă este pâinea din făină de secară, deoarece are un indice glicemic scăzut și conține multe substanțe nutritive, cum ar fi calciu și fier, minerale care susțin sănătatea generală a pielii tale.  

Cartofii prăjiți și chipsurile

Pe lista alimentelor nocive se află cartofii prăjiți și chipsurile pe care le găsești în comerț. Asta pentru că alimente preparate cu ulei pot deshidrata pielea și o fac mai sensibilă. De asemenea, sarea din astfel de preparate usucă pielea, ceea ce înseamnă că ridurile vor fi mai proeminente. Alternativele perfecte?

Vezi și: Determinarea tipului de ten. Tot ce trebuie să știi despre tenul tău 

Cartofii dulci, care conțin vitaminele A, C și E, esențiale pentru o piele frumoasă și sănătoasă. Ideal este să îi pregătești la cuptor sau la friteuza cu aer cald, cu foarte puțin ulei sau deloc. 

Produsele lactate care conțin zahăr 

Iaurtul este sănătos, dar dacă acesta conține o cantitate ridicată de zahăr adăugat, devine un produs nociv pentru pielea ta. 

O variantă mai sănătoasă este iaurtul simplu grecesc, în care poți adăuga fructe și propriile arome, cum ar fi scorțișoară sau nucșoară. Pentru un desert rece, pune iaurtul în congelator, timp de 15-20 de minute și consumă-l ca pe o înghețată. Delicios, nu? 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe