Dovleac pentru o piele mai frumoasă. Reţete de măşti de aplicat acasă

Dovleacul este plin de elemente nutritive care stimulează frumusețea din interior și din exterior. Un tratament facial cu dovleac este o modalitate excelentă de a-l folosi!

image

Unul dintre efectele folosirii tratamentelor este iluminarea tenului. Dovleacul este un excelent exfoliant. Enzimele sale din fructe și alfa-hidroxiacizii se desprind de pe pielea moartă, ceea ce duce la un ten tern, lăsând un ten mai luminos și strălucitor. Mai mult, tratamentele făcute acasă, cu dovleac, estompează petele tenului. Este bogat în vitamina A, ingredientul anti-îmbătrânire pe care îl vei găsi în produsele cu retinol. Asta face ca dovleacul să fie perfect pentru o mască de față care combate petele apărute odată cu înaintarea în vârstă și uniformizează nuanța pielii.

Dovleacul poate combate şi ridurile fine. Vitamina C și beta-carotenul din dovleac susţin producția de colagen pentru a îmbunătăți tonusul și textura pielii.

Dovleac și iaurt pentru uniformizarea nuanței pielii

Alfa-hidroxiacizii din dovleac uniformizează nuanța pielii. Vitamina C inhibă producția de melanină, prevenind formarea petelor ivite odată cu vârsta. Acidul lactic din iaurt exfoliază și promovează refacerea celulară.

Pentru această mască, ai nevoie de o lingură de piure de dovleac şi o lingură de iaurt. Combini ingredientele, apoi le aplici pe zonele cu pete. După un sfert de oră, cureţi tenul cu apă călduţă. Repeți procedura de circa trei ori pe săptămână.

Citeşte şi: 5 măşti pentru pete pigmentare sau pistrui. Spune adio urmelor pictate de soare!

Mască de dovleac cu mere pentru pielea uscată

Cum dovleacul conţine o mulțime de antioxidanți și alfa-hidroxiacizi care exfoliază ușor și îmbunătățesc textura pielii în același timp. Și merele au acizi naturali care ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii. Pentru această mască trebuie să ai o jumătate de măr verde, un sfert de cană de piure de dovleac, o lingură de miere, două linguri de lapte şi scorţişoară. Blendezi mărul ras cu piureul de dovleac până la omogenizare, apoi înglobezi laptele şi mierea.

Aplici pasta obţinută pe față și gât, evitând zona ochilor și o laşi 15 minute. Poţi păstra pasta rămasă într-un recipient sigilat la frigider timp de maximum două săptămâni.

Mască exfoliantă cu dovleac şi migdale

Vitaminele şi mineralele din dovleac ajută la hidratarea pielii uscate şi repararea daunelor provocate de razele ultraviolete. În plus, dovleacul conține enzime naturale care descompun celulele moarte ale pielii, încurajând creșterea celulelor noi și lăsând un ten mai luminos.

Combini un sfert de cană de piure de dovleac, o lingură de făină de migdale, o jumătate de linguriţă de scorţişoară măcinată, un sfert de linguriţă de nucşoară măcinată şi un sfert de linguriţă de ghimbir măcinat. Aplici masca pe toată fața și pe gât, cu mișcări blânde, circulare. Laşi masca să acţioneze circa 20 de minute. La final, o îndepărtezi cu apă călduţă.

Vezi şi: Măşti cu aur, masaj cu şerpi, scrub cu spermă. Ritualuri de întinerire la care puţini au acces

Dovleacul cu miere închide porii

Aplicarea unei măşti cu dovleac ajută la exfolierea pielii pentru a desfunda porii. Adaugă miere antiinflamatoare pentru a reduce roșeața. Amesteci o linguriţă de piure de dovleac cu o linguriţă de miere şi le aplici pe zona cu pori deschişi, pe nas, frunte și obraji. După 15 minute, cureţi tenul. Repeți procedura o dată la două zile.

FOTO: Shutterstock