Cele mai bune alimente care te ajută să arăţi mai tânără. Pe lista scurtă: lămâia şi spanacul

2 shutterstock 304253108 jpg jpeg

Obiceiurile bune şi alimentaţia adecvată te vor ajuta să fii mai sănătoasă şi, în consecinţă, să pari mai tânără. Iată care sunt alimentele care pot fi aliaţii tăi de încredere!

Alimentele pe care le consumăm pot influenţa aspectul fizic, nivelul de energie, sănătatea şi, implicit, calitatea vieţii, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă. Avantajul alimentaţiei sănătoase este că unele nutrimente din alimentaţie pot încetini apariţia semnelor premature de îmbătrânire, cum ar fi pielea uscată. Este important de reţinut că aceste alimente nu te vor face mai tânără, ci să arăţi şi să te simţi mai bine, pe măsură ce anii trec!

Struguri roşii. Coaja strugurilor conţine resveratrol, o substanţă antiinflamatoare care ajută la menţinerea aspectului tânăr al pielii. Potrivit Men’s Fitness, această substanţă poate ajuta la repararea daunelor pielii cauzate de radiaţiile UV.

Turmeric. Folosit pe scară largă ca şi condiment, turmericul ajută la prevenirea leziunilor pielii cauzate de îmbătrânire şi de expunerea la soare.

Lămâie. Deoarece în compoziţia sa se află Vitamina C, lămâia contribuie la producerea de colagen, substanţă care susţine fermitatea pielii. În plus, lămâia este bogată în antioxidanţi.

Rodie. Acest fruct conţine antioxidanţi puternici, care ajută la prevenirea daunelor cauzate de nivelurile ridicate de zahăr şi, de asemenea, protejează pielea de razele ultraviolete.

Ghimbirul conţine antioxidanţi importanţi, care pot ajuta la combaterea durerilor musculare.

Orz. Pentru că pe măsură ce anii trec, metabolismul încetineşte şi este necesar să adaugi în dieta ta cerealele integrale, precum orzul. Potrivit Men’s Fitness, persoanele care sunt atente la numărul de calorii ingerate şi consumă acest tip de cereale au cu 10% mai puţină grăsime pe abdomen, decât cele care consumă alt tip de cereale.

Fasole albă. Acest aliment este bogat în fier, un mineral care leagă oxigenul de celulele roşii din sânge. În plus, fasolea albă este bogată în Cupru şi Potasiu. De asemenea, fasolea neagră ajută la prevenirea prostatei şi cancerului de colon. Substanţele din fasole accelerează procesul de curăţarea deşeurilor care se acumulează în intestine şi elimină potenţialii cancerigeni.

Spanacul este foarte important pentru sănătatea sistemului muscular, pe lângă faptul că este bogat în Magneziu, mineral care creşte densitatea osoasă şi combate oboseala.

Alte alimente care îţi pot fi de folos

 • Unt de arahide;
 • Ovăz;
 • Ţelină;
 • Cireşe;
 • Mere;
 • Roşii;
 • Varză Kale;
 • Ceapă.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg