Cum îți poate salva viața un control medical de rutină?

12 ianuarie 2024   Îngrijire personală

De aproximativ doi ani, Raluca Constantinescu este consilier medical si, împreună cu o echipă de profesioniști, a realizat o platformă denumită www.mediciturcia.ro prin care intermediază accesul pacienților la serviciile Liv Hospital, din Istanbul, o clinică recunoscută în lume și unde ea însăși a fost mai întâi pacientă.

O clinică renumită datorită echipamentelor tehnologice ultramoderne, a medicilor specializați, Liv Hospital oferă două servicii pe care consilierul medical Raluca Constantinescu le consideră extrem de importante în rezolvarea problemelor de sănătate: „Second opinion‟ (a doua opinie medicală) și „Check-up‟ (control de rutină).  „Este important să facem check-up medical chiar dacă nu ne doare nimic și indiferent de vârsta pe care o avem!‟, consideră Raluca, cea care, din nevoia de servicii medicale de înaltă calitate, şi-a dorit să creeze un sistem de ajutor pentru cei cu probleme de sănătate.

A ajutat mulţi români să primească a doua opinie medicală gratuit

Datorită rezolvării problemelor personale de sănătate și atenției medicilor primite pe tot parcursul șederii, Raluca Constantinescu a decis sa împărtășească experiența ei și altor oameni și i-a îndrumat către Turcia pe cei care aveau nevoie fie probleme grave de sănătate, fie doar nevoia unui control medical de rutină.

Numărul tot mai mare al celor care au apelat la ajutorul său au făcut-o să se dedice în totalitate acestei cauze, iar în prezent facilitează accesul a zeci de persoane cu probleme de sănătate și pune la dispoziție tot protocolul: contactul inițial cu medicul si spitalul,  transferul documentelor către specialiștii Liv Hospital, transportul, cazarea și monitorizarea întregului proces. 

Te-ar mai putea interesa: Ce boli se pot ascunde în spatele coșmarurilor. Nu-ți neglija visele urâte!

„Am reușit să dezvolt acest proiect, MediciTurcia.ro, în urma solicitărilor multiple pe care le-am avut pentru rezultatele medicale excepționale personale la Liv Hospital, din Istanbul. Am ajutat numeroase persoane cu diferite probleme de sănătate să primească a doua opinie medicală gratuit, ca mai apoi să ajungă în Turcia și să primească un diagnostic corect și tratamentul corespunzător‟, a explicat ea. Proiectul Ralucăi este apreciat pentru promptitudine, implicare, servicii de calitate și mai presus de toate datorită ei, pentru că, dincolo de a fi consilier medical MediciTurcia.ro, continuă să se pună în pielea pacientului.

Raluca Constantinescu:  „Poți identifica problemele de sănătate înainte de a deveni grave!‟

Cele mai multe persoane ajung să apeleze la MediciTurcia.ro pentru terapii și tratamente ample, însă Raluca Constantinescu vrea să atragă atenția asupra unui control de rutină denumit check-up medical pe care trebuie să-l facem chiar dacă nu ne doare nimic și indiferent de vârsta pe care o avem: „Un check-up medical este o examinare medicală completă și complexă care poate ajuta la identificarea problemelor de sănătate înainte de a deveni grave. Îl poate face orice persoană, adult sau copil, care nu se simte bine și nu a primit un diagnostic precis. Tot protocolul medical, precum și interpretarea rezultatelor durează una-două zile, indiferent de gravitatea problemelor. După tot protocolul de analize și investigații, concluzia finală se face împreună cu toți medicii specialiști implicați în acest proces pentru a se pune un diagnostic corect si un tratament aferent acelei problemele de sănătate‟. 

Vezi și: Simptom bizar. O femeie a simţit brusc că o strânge bustiera. Ce boală avea?

Costurile unei astfel de examinări denumite check-up medical pornesc de la câteva sute de euro și pot ajunge la 3 000 de euro în funcție de complexitatea cazului și a investigațiilor necesare.      

Liv Hospital din Istanbul, Turcia, este un spital privat cu o capacitate de 154 de paturi, opt săli de operații, 50 de departamente de sănătate și se întinde pe o suprafață de 30 000 m2. În spital lucrează o echipă complexă de medici, specialiști și profesori doctori universitari și asistenți medicali, iar tehnologiile folosite sunt de ultimă generație. Cu ajutorul traducătorilor multilingvi (25 de vorbitori de limbi diferite) sunt acceptaţi pacienți din 180 de țări.

Mai multe