Simptom bizar. O femeie a simţit brusc că o strânge bustiera. Ce boală avea?

O sportivă neozeelandeză pe nume Anna Cupples a avut un simptom de boală alarmant în timp ce făcea sport. Mai târziu, a aflat că suferise un atac neaşteptat.

image

În urmă cu 4 ani, Anna Cupples, în vârstă de 35 de ani atunci, făcea sport acasă când a simțit un disconfort în piept. Nu a crezut că este grav. Era o persoană foarte activă. Concurase la nu mai puţin de șapte triatloane și participase la trei campionate mondiale la curse de triatlon. Mai târziu, a spus că nu a simţit durere în piept.  „Parcă sutienul mi-ar fi fost brusc prea strâmt”. De aceea, a continuat să se mişte şi, după o vreme, s-a oprit. Vezi ce gest i-a salvat viaţa!

Sora ei a convins-o să meargă la medic

După ce şi-a terminat exerciţiile, femeia a mers la serviciu. S-a gândit că poate ar fi bine să oprească la un spital din apropiere, dar i se părea prostesc să se prezinte cu o bănuială vagă că ar putea avea ceva. La serviciu însă, disconfortul ei a persistat. Sora ei, care era asistentă, a convins-o să meargă la un medic. I s-a făcut o electrocardiogramă , dar totul a părut normal. Doctorul a pus acel disconfort pe seama unui antrenament mai intens şi i-a recomandat un test de laborator.

Citeşte şi: Sucul care n-ar trebui să lipsească zilnic cardiacilor. Previne infarctul!

Rezultatele testelor au scos la iveală ceva incredibil: Anna suferise o disecție spontană a arterei coronare, ceea ce însemna că un vas de sânge de la nivelul inimii se secţionase. Ca urmare a acestui fapt, fluxul de sânge către inimă a fost încetinit sau blocat şi a dus la un atac de cord. Se putea ajunge şi la probleme de ritm cardiac sau chiar deces.

Boala de care suferea Anna avea ca simptome nu doar o senzaţie de comprimare a pieptului, ci şi durere în piept, bătăi rapide ale inimii, durere în brațe, umeri, spate sau maxilar, dificultăți de respirație, oboseală intensă, greață. Cele mai afectate sunt femeile cu vârste între 40 și 50 de ani şi riscă să fie adesea diagnosticate greşit.

Vezi şi: Alimente care scad riscul de accident vascular cerebral. Cum să recunoşti boala de la primele simptome

Mesajul Annei: „Nu ignora nicio durere sau disconfort în piept!”

Sportiva neozeelandeză a fost șocată să afle că a avut un atac de cord. A spus că a urmat un tratament medicamentos și i s-a interzis să facă sport sau să rămână însărcinată. I s-a recomandat odihnă. După o vreme, a putut să facă din nou mișcare, să renunţe la medicamente. În ultimii ani, s-a căsătorit și a devenit mamă pentru prima oară.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg