Simptom bizar. O femeie a simţit brusc că o strânge bustiera. Ce boală avea?

O sportivă neozeelandeză pe nume Anna Cupples a avut un simptom de boală alarmant în timp ce făcea sport. Mai târziu, a aflat că suferise un atac neaşteptat.

image

În urmă cu 4 ani, Anna Cupples, în vârstă de 35 de ani atunci, făcea sport acasă când a simțit un disconfort în piept. Nu a crezut că este grav. Era o persoană foarte activă. Concurase la nu mai puţin de șapte triatloane și participase la trei campionate mondiale la curse de triatlon. Mai târziu, a spus că nu a simţit durere în piept.  „Parcă sutienul mi-ar fi fost brusc prea strâmt”. De aceea, a continuat să se mişte şi, după o vreme, s-a oprit. Vezi ce gest i-a salvat viaţa!

Sora ei a convins-o să meargă la medic

După ce şi-a terminat exerciţiile, femeia a mers la serviciu. S-a gândit că poate ar fi bine să oprească la un spital din apropiere, dar i se părea prostesc să se prezinte cu o bănuială vagă că ar putea avea ceva. La serviciu însă, disconfortul ei a persistat. Sora ei, care era asistentă, a convins-o să meargă la un medic. I s-a făcut o electrocardiogramă , dar totul a părut normal. Doctorul a pus acel disconfort pe seama unui antrenament mai intens şi i-a recomandat un test de laborator.

Citeşte şi: Sucul care n-ar trebui să lipsească zilnic cardiacilor. Previne infarctul!

Rezultatele testelor au scos la iveală ceva incredibil: Anna suferise o disecție spontană a arterei coronare, ceea ce însemna că un vas de sânge de la nivelul inimii se secţionase. Ca urmare a acestui fapt, fluxul de sânge către inimă a fost încetinit sau blocat şi a dus la un atac de cord. Se putea ajunge şi la probleme de ritm cardiac sau chiar deces.

Boala de care suferea Anna avea ca simptome nu doar o senzaţie de comprimare a pieptului, ci şi durere în piept, bătăi rapide ale inimii, durere în brațe, umeri, spate sau maxilar, dificultăți de respirație, oboseală intensă, greață. Cele mai afectate sunt femeile cu vârste între 40 și 50 de ani şi riscă să fie adesea diagnosticate greşit.

Vezi şi: Alimente care scad riscul de accident vascular cerebral. Cum să recunoşti boala de la primele simptome

Mesajul Annei: „Nu ignora nicio durere sau disconfort în piept!”

Sportiva neozeelandeză a fost șocată să afle că a avut un atac de cord. A spus că a urmat un tratament medicamentos și i s-a interzis să facă sport sau să rămână însărcinată. I s-a recomandat odihnă. După o vreme, a putut să facă din nou mișcare, să renunţe la medicamente. În ultimii ani, s-a căsătorit și a devenit mamă pentru prima oară.Recente

Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg