Ai grijă de sănătatea ta!

1 68784 original jpg jpeg

Tu îţi cunoşti corpul cel mai bine şi eşti prima care-şi dă seama atunci când organismul dă semnale de alarmă. Medicul interpretează datele pe care i le furnizezi - dar, dacă ai dubii în privinţa diagnosticului, nu te sfii să ceri o a doua opinie.

Iată câţiva paşi de urmat atunci când trebuie să faci faţă problemelor de sănătate:

Ascultă-ţi corpul. Îţi dă întotdeauna semnale când ceva nu-i în regulă. Du-te la un specialist,ca să ţi le interpreteze.

Cere o altă opinie. Nu te sfii să ceri o a doua,şi o a treia opinie atunci când ai primit un diagnostic care indică o afecţiune gravă.

Informează-te.Internetul de plin de informaţii,e drept,de multe ori contradictorii,însă te pune în temă,într-o primă instanţă. Intră în contact cu grupurile care au aceleaşi probleme medicale ca şi tine.

Pune întrebări. Nu-ţi fie jenă să pui întrebări doctorului tău. Este firesc să fii la curent cu evoluţia bolii şi cu opţiunile pe care le ai. Doctorul e nemulţumit că întrebi? Caută atunci un alt specialist,la fel de competent,în care poţi avea încredere şi care e şi dispus să te informeze.

Atenţie!

·       Când cauţi informaţii pe internet,asigură-te că le primeşti din surse avizate. Discuţiile de pe forumuri,articolele online sunt orientative,însă informaţia nu e întotdeauna corectă.

·       Dacă nu ai cunoştinţe de medicină,dacă nu cunoşti „jargonul” medical,s-ar putea să intri în panică pentru nimic. Asigură-te că ai pe cineva alături,care îţi poate „traduce” termenii în care e redactată foaia ta de diagnostic sau informaţiile găsite pe net.

·       Dacă ai văzut o reclamă la un medicament care pare să răspundă nevoilor tale,cere opinia doctorului înainte de a-l testa pe propria piele.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg