Ai grijă de sănătatea ta!

1 68784 original jpg jpeg

Tu îţi cunoşti corpul cel mai bine şi eşti prima care-şi dă seama atunci când organismul dă semnale de alarmă. Medicul interpretează datele pe care i le furnizezi - dar, dacă ai dubii în privinţa diagnosticului, nu te sfii să ceri o a doua opinie.

Iată câţiva paşi de urmat atunci când trebuie să faci faţă problemelor de sănătate:

Ascultă-ţi corpul. Îţi dă întotdeauna semnale când ceva nu-i în regulă. Du-te la un specialist,ca să ţi le interpreteze.

Cere o altă opinie. Nu te sfii să ceri o a doua,şi o a treia opinie atunci când ai primit un diagnostic care indică o afecţiune gravă.

Informează-te.Internetul de plin de informaţii,e drept,de multe ori contradictorii,însă te pune în temă,într-o primă instanţă. Intră în contact cu grupurile care au aceleaşi probleme medicale ca şi tine.

Pune întrebări. Nu-ţi fie jenă să pui întrebări doctorului tău. Este firesc să fii la curent cu evoluţia bolii şi cu opţiunile pe care le ai. Doctorul e nemulţumit că întrebi? Caută atunci un alt specialist,la fel de competent,în care poţi avea încredere şi care e şi dispus să te informeze.

Atenţie!

·       Când cauţi informaţii pe internet,asigură-te că le primeşti din surse avizate. Discuţiile de pe forumuri,articolele online sunt orientative,însă informaţia nu e întotdeauna corectă.

·       Dacă nu ai cunoştinţe de medicină,dacă nu cunoşti „jargonul” medical,s-ar putea să intri în panică pentru nimic. Asigură-te că ai pe cineva alături,care îţi poate „traduce” termenii în care e redactată foaia ta de diagnostic sau informaţiile găsite pe net.

·       Dacă ai văzut o reclamă la un medicament care pare să răspundă nevoilor tale,cere opinia doctorului înainte de a-l testa pe propria piele.