Laptele auriu care reglează glicemia şi digestia. Cum să-l prepari acasă
Această băutură din India numită şi lapte auriu se evidenţiază prin ușurința în preparare și pentru efectele pozitive pe care le are asupra metabolismului, motive pentru care este o alegere perfectă când vrei să slăbeşti mai uşor.
Culoarea caracteristică și aroma deosebită a acestui smoothie sunt asigurate de trei ingrediente: turmeric, scorțișoară și ghimbir. Pentru cei care caută o alternativă sănătoasă la băuturile acidulate sau dulci, laptele auriu este o opțiune excelentă, pe lângă faptul că îţi conferă şi o stare de bine. Conform Cronista, cercetările științifice au relevat principalele avantaje ale consumului zilnic de smoothie cu lapte şi mirodenii. Descoperă-le în cele ce urmează şi vezi cum se prepară laptele auriu!
Îmbunătățește digestia
Prin reducerea inflamației, această băutură susţine procesul digestiv. Consumul acestuia stimulează producerea de enzime digestive, ameliorând diverse simptome, precum indigestia, balonarea și constipația.
Reglează glicemia
Printre ingredientele acestei băuturi se numără turmericul care conţine curcumină, un compus cu proprietăți antioxidante. Amestecarea acestuia cu lapte poate duce la controlul sensibilității la insulină și, prin urmare, la reducerea nivelului de glucoză din sânge.
Întărește sistemul imunitar
Turmericul, ghimbirul și restul condimentelor folosite pentru realizarea acestei băuturi au proprietățile antibacteriene, antiinflamatoare și antivirale. Toate acestea ajută la menținerea unui sistem imunitar întărit.
Vezi şi: Ce pâine scade nivelul de zahăr din sânge şi este potrivită pentru diabetici?
Cum se prepari laptele cu mirodenii
Pentru a prepara această băutură ai nevoie de două ceşti de lapte de vacă, bivoliţă, capră sau vegetal, după preferinţă, o linguriţă turmeric, o jumătate de linguriţă de scorţişoară, un praf de nucşoară, un vârf de cuţit de piper măcinat, un praf de ghimbir măcinat şi miere sau sirop de arţar, după cum doreşti.
Citeşte şi: Băutura de culoare roşie care poate scădea glicemia în 3 ore. Cum s-o bei pentru a fi eficientă
Începi prin a încălzi laptele la foc mediu. Adaugi turmericul, scorțișoara, piperul, ghimbirul și nucșoara. După omogenizare, laşi amestecul la fiert câteva minute. După ce se mai răceşte, îndulceşti cu miere sau sirop de arţar. Bei laptele călduţ.
FOTO: Shutterstock