Atenţie! Desert irezistibil! Cheesecake cu jeleu de fructe de pădure

30 mai 2025   Rețete

Când se apropie weekendul, cauţi o reţetă de desert să-i aduci laolaltă pe toţi cei dragi. Acest cheesecake cu jeleu de fructe de pădure este exact ce ai nevoie şi n-ai cum să greşeşti nimic când îl pregăteşti!   

Ingrediente pentru zece porţii

Pentru aluat:

150 g biscuiți digestivi

30 g zahăr pudră

1 vârf de cuţit sare

85g unt, topit

Pentru umplutură:

500 g brânză de vaci

1 ½ esenţă de vanilie

coaja de ½ lămâie bio

1 vârf de cuţit sare

120 g zahăr

250 g smântână pentru frişcă

Pentru jeleu:

170 g fructe de pădure, proaspete

50 ml apă

50 g zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

Te-ar mai putea interesa: Ruladă de bezea cu fructe de pădure, pentru o imunitate mai puternică

Mod de preparare

Pentru jeleul de zmeură, pui într-un blender zmeura și apa până la omogenizare. Strecori printr-o strecurătoare fină. Adaugi zahărul și zeama de lămâie, amestecând pentru a se combina. Ţii pe foc mediu timp două-trei minute până când amestecul fierbe, apoi reduci la fiert. Amesteci constant, timp de aproximativ circa opt minute, până când amestecul se îngroașă. Dai deoparte şi laşi la răcit.

Pentru aluat, zdrobeşti biscuiţii şi-i acesteci cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și amesteci până la omogenizare. Transferi compoziţia într-o tavă şi o întinzi, având grijă să acoperi şi lateralele. Dai tava la frigider.

Vezi şi: Tort cu fructe de pădure, secretul energiei şi stării tale de bine

Pentru umplutură, mixezi brânză cu vanilia, coaja de lămâie și sare. Încorporezi zahărul şi smântâna bătute în prealabil. Transferi această umplutură peste aluat şi nivelezi. Torni jeleul răcit, îl nivelezi şi pe acesta, apoi dai tava la frigider, peste noapte. La servire, serveşti cu fructe proaspete, la alegere.

FOTO: Shutterstock

Mai multe