Desert spectaculos, la pahar: cheesecake cu mango. De ce ai nevoie acum de mango?

Mango nu ar trebui să lipsească din meniurile tale în această perioadă. Consumat ca atare sau sub forma unui cheesecake la pahar, îţi aduce un plus de vitamine C, necesară acum, când schimbările de vreme îţi pun la încercare sistemul imunitar.

image

Printre avantajele unui desert cu mango se numără acela că are o cantitate mare de antioxidanţi care transformă acest fruct într-un aliat în combaterea bolilor grave, precum cancerul sau leucemia. Este vorba despre antioxidanţi ca izoquercitrina, cu un efect antihipertensiv, quercitina, astragalina şi acidul galic. Mango este şi o sursă bună de vitamina A, importantă pentru piele şi vedere sănătoasă. De asemenea, îţi oferă un adaos de vitamina C, cea care sprijină organismul în lupta împotriva radicalilor liberi.

Ingrediente pentru patru porţii

4 mango coapte

120 ml smântână pentru frișcă

200 cremă de brânză

50 g zahăr pudră

8 ouă

180 g zahăr

80 ml ulei

225 g făină

1 vârf cuţit sare

2 linguri cacao

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Mousse de ciocolată la pahar

Mod de preparare

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi uleiul, sarea, făina şi amesteci. Încorporezi albuşurile bătute spumă. Împarţi compoziţia în două. Adaugi cacao în jumătate de amestec şi omogenizezi.

Transferi compoziţiile în tăvi separate, tapetata şi le dai la copt până trec testul scobitorii. După răcire, porţionezi pandişpanul cu ajutorul unuia dintre paharele în care vei monta desertul.

Vezi şi: Desert la pahar. Budincă de vanilie cu migdale

Treci printr-un blender miezul de la două mango şi le tai cubluleţe pe celelalte două. Separat, mixezi smântâna pentru frişcă, apoi adaugi zahărul pudră şi mixezi puţin. Procedezi la fel cu crema de brânză, la temperatura camerei.

Într-un pahar, pui puţin piure de mango la bază, adaugi pandişpanul de cacao, un strat de frişcă, pandişpanul simplu, un alt strat de frişcă şi ornezi cu cubuleţe de mango şi mentă proaspătă. Procedezi la fel cu restul ingredientelor. Păstrezi paharele la frigider până la momentul servirii.

FOTO: Shutterstock