Un deliciu cum n-ai mai gustat: cheesecake cu lămâie şi frişcă, la pahar
Răsfaţă-i pe toţi cei dragi cu un desert cu totul deosebit: un cheesecake cu lămâie şi frişcă, servit puţin altfel, la pahar. Vei merge la sigur cu acest preparate dulce!

Ingrediente:
80 g biscuiţi digestivi cu cacao
100 g unt
400 g smântână pentru frişcă
100 g zahăr pudră
200 g cremă de brânză
zeama de la o lămâie
1 ½ linguriţe apă
1 ½ linguriţe gelatină
Pentru crema de lămâie:
2 ouă
70 g unt
100 g zahăr
zeama şi coaja de la 2 lămâi bio
Pentru ornat:
mentă proaspătă
50 g afine
½ portocală
Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu căpşuni şi mascarpone
Mod de preparare
Topeşti untul şi-l amesteci cu biscuiţii. Pui câte puţin din acest amestec pe fundul unor pahare, presezi şi le dai la rece. Separat, combini zeama stoarsă de la o lămâie cu apă şi gelatină. Dai deoparte cinci minute. Mixezi smântâna pentru frişcă, apoi adaugi jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi continui să mixezi.
Pentru crema de lămâie, separi gălbenuşurile de albuşuri, speli lămâile şi le razi coaja. Storci lămâile şi amesteci zeama cu coaja, gălbenuşurile. Omogenizezi, înglobezi zahărul şi aşezi compoziţia pe baie de aburi. Amesteci continuu până la topirea completă a zahărului. Încorporezi untul tăiat cubuleţe, dar ai grijă ca amestecul să nu dea în clocot. Amesteci bine cu un tel şi ţii crema pe foc până când se îngroaşă, apoi dai deoparte şi răceşti brusc.
Vezi şi: Cheesecake de mango
Într-un vas separat, mixezi crema de brânză, adaugi crema de lămâie răcită, restul de zahăr pudră şi omogenizezi. Pui amestecul de gelatină în cuptorul cu microunde 30 de secunde. Baţi amestecul un minut şi-l mai laşi câteva minute la răcit.
Mixezi amestecul de cremă de brânză cu gelatină. Adaugi o treime din frişcă şi amesteci uşor. Împarţi în două frişca rămasă şi încorporezi doar o jumătate în amestecul de cremă de brânză. Umpli paharele cu această cremă şi le reintroduci în frigider. La servire, ornezi cu frişcă, afine, felii de portocală şi mentă.
FOTO: Shutterstock