Desert de senzaţie, fără coacere! Cel mai pufos cheesecake cu căpşuni

Este vremea căpşunilor! Bucură-te de aroma acestor fructe de sezon şi prepară fără coacere un desert uşor cu căpşuni, brânză de vaci şi frişcă!           

image

Ingrediente pentru şase porţii

3 ouă

60 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

3 linguri ulei

4 linguri făină

1 linguriţă rasă praf de copt

Pentru cremă:

400 g brânză de vaci

250 ml frişcă bătută

4 linguri zahăr pudră

1 kg căpşuni

gem de căpşuni

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Cum să faci tort cu frişcă şi căpşuni. Bonus: metode să păstrezi prospeţimea căpşunilor

Mod de preparare

Separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare pe care o amesteci cu zahărul tos şi vanilat, gălbenuşurile, pe rând, uleiul, făina şi praful de copt. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă pe care o introduci în cuptor, 20-30 de minute. Laşi blatul la răcit.

Mixezi brânza cu zahărul pudră circa cinci minute, după aceea adaugi frişca bătută. Adaugi umplutura peste blatul răcit şi nivelezi. Di tava la frigider, de preferat peste noapte sau minimum şase ore.

Vezi şi: Ruladă cu frişcă şi căpşuni, desertul perfect. N-ai cum să-i reziști!

Speli căpşunile. Înainte de a servi desertul, îl ornezi cu căpşuni tăiate pe jumătate. Opţional, poţi decora şi cu gem de căpşuni şi mentă.

FOTO: Shutterstock